Cubase 6

Mmm ik wil niet moeilijk doen, maar herinnert iemand zich nog de release van Logic 9?

De features komen mij zeer bekend voor... ;-) Aan de andere kant ben ik aan het denken om te crossgraden naar Cubase of Pro Tools...

Je hebt helemaal gelijk, ik vond de logic implementatie van transient hit detectie en wat je daarmee kon doen in logic ook echt een geweldige vinding, doodsimpel, delen uit je audio file kopieren waarbij de looppoints met het grootste gemak sample accurate gedetecteert werden, dat mistte in cubase (het kon wel, maar was nogal omslachtig).

Als ik de cubase 6 video mag geloven dan begint het nu inderdaad op dezelfde manier te werken als in logic. Dus dat is helemaal te gek.

Overigens vind ik het prima dat ze ideeen van elkaar overnemen. Je kiest toch voor de daw die het best bij je eigen werkwijze past.
 
Bingo!
Dat is lekker thuis komen zo.
 

Attachments

  • 2011-01-19 16.20.05.jpg
    2011-01-19 16.20.05.jpg
    31,1 KB · Bekeken: 82
ok, zal mijne er binnenkort ook wel aankomen, ben benieuwd :D veel plezier vanavond!
 
PFFFF
Track type kleuren (audio blauw, group groen, fx rood, etc.) zijn WEG, GONE, FOETSIE !! =(
Ik zie net op Steinberg forum het grootste topic daar al over gaat en het is nu al een future request. En terrecht IMO. Dit moet je gewoon meemaken als je wil weten hoe ERG deze esthetische achteruitgang is als je jaren gewend bent dat vershillende type tracks ook een verschillende kleur hebben. Misschien is het wennen maar ik werd er al snel echt knettergek van en dat is toch geen goed teken.

Overigens opende een project met 50+ tracks met van alles en nog wat gaande hier foutloos op WinXP 32 sp3. Dus da's zeker positief, kan ik de W7 migratie hopelijk weer een tijd uitstellen. :bekdicht:

Even gespeeld met de nieuwe hitpoints features, te gek! Binnen no time de kick en snare van akoustisch getrackte drums ge-layerd met een BFD2 kick en snare via de hitpoits-to-midi optie. Klonk meteen als een klok, zowel timing als velocities zo goed als foutloos. Hier ben ik alvast HEEL blij mee!

Morgen verder spelen. :)
 
PFFFF
Track type kleuren (audio blauw, group groen, fx rood, etc.) zijn WEG, GONE, FOETSIE !! =(

Dat is inderdaad een rare beslissing, dat was juist zo handig inderdaad, ik gebruik het zelf ook in mijn projecten om snel via de kleuren de verschillende types te kunnen identificeren.

wie verzint dat nou om dat weg te halen :D.

Maar goed, het is gelukkig geen bug, maar een bewuste beslissing, dus kan het ook weer teruggezet worden in een update :)
 
Oops schrik ik ook wel even van, redelijk elementair i.d.d. kon de thread niet zo snel vinden, maar wat was Steinbergs verklaring hiervoor? is er aan andere manier om track class automatisch te onderscheiden.
 
Voor iedereen die nog niet zeker is van de over stap zijn er weer Demo avonden met Cubase 6

Cubase 6 Demoavond - gratis -

A.s. woensdagavond 26-01-2011 19:30 is er bij i4-muzique de Cubase 6 Tour.

Steinberg Product Specialist Jeroen Eitink demonstreert voor u Cubase 6. Cubase 6, Steinberg's nieuwe State-of-the-Art Production System met tal van nieuwe features:

Advanced Multi Track Editing Tools
Halion Sonic SE
VST Amp Rack
LoopMash 2
VST Note Expression

Uiteraard is dit slechts een tipje van de sluier. Er zijn natuurlijk veel meer te gekke nieuwe features binnen Cubase 6.

Wilt u ze ontdekken en beluisteren? Kom langs bij een van onze demo's en laat u overtuigen!

Cubase 6 Tour @ i4-muzique 19:30, gratis entree
Hoogstraat 151 in Eindhoven
 
ik kon het toch niet laten :D

hij is hier ook binnen, morgen maar eens kijken hoe die is :)
 
die track classes zijn juist top zo! je ziet de status door de colorstrip aan de onderkant en het icoontje, ben er nu al aan gewend
 
Back
Top