Virus TI vertraagd + reviews?

das goed, doe ik het voor. alleen voor fuse natuurlijk. anderen in overleg natuurlijk van harte welkom maar dan wil ik ook rondjes terug ;)
 
Roel, waar heb je die info vandaan?


geen-fritsen.png
 
Lijken me toch problemen met de drivers... mensen overschatten altijd het maken van software... Nog even wachten dus? Tja, of je kan een Virus C goedkoop op de kop tikken, nu ze massaal worden gedumpt... :engel: ;) 8~
 
Wellicht interessante info. Ik had de volgende vraag op de Access mailinglist van Ampfea.org gesteld:
How will the plugin work? I.e. does it work independantly from the audio interface? I read that it's not possible to use 2 or more ASIO drivers simultaniously, so if I want to keep my current computer audio interface, can I disable/not use the TI's interface and still stream audio through USB in realtime? Just like Reason through Rewire in combination with Cubase?
Marc Schaile van Access antwoord:
the TI talks directly to the plug-in and does not use ASIO or Core Audio.
Therefore you can use an independent audio hardware and a TI which talks to
the Virus Control plug-in simultaneously.

right now, we don't offer 24/96 support over USB since the bandwidth would
only allow something like 1 stereo channel
Hierna stelden een aantal andere mensen vragen gerelateerd aan bovenstaand verhaal. Marc Schlaile antwoord:
the access website clearly states that the TI is an USB2 compatible device
with a communication speed of 12mbit. the reasons behind the implementation
were discussed on this list before and instead of going though it all again,
please read the list's archive first.

as for a successor for the TI, yes there probably will be something in a
couple of years (see Virus A, B, C) but for those who want the new
oscillators, all the delays, the programmable arp and the voice count etc.
etc. etc. maybe it's worth not entirely focusing on having 16 discreet
channel.

right now you get

2x stereo channels to the virus control
3x stereo analog outs

12 mbits allow up to 4 stereo channels in parallel, so the theoretical count
including the analog outs would be 7 stereo or 14 mono.

I agree that more is (nearly) always better but since we decided that the
successor of a previous virus should not be more expensive than the previous
model, some compromises had to be made.

what I'm really surprised with is the fact that all the big news in terms of
sound seem to be absolutely unimportant to you, Renaud - so if it's really
only the fact that the TI has a much better integration and the rest is not
that important to you, I personally would recommend you to wait for a couple
of years until 16 discreet channels with 24/96 (and 7.1 surround etc.) are
standard.
Komt er op neer dat een aantal mensen op die mailinglist niet zo blij zijn met de uiteindelijke specs. Ze hadden verwacht dat er meer kanalen op een hogere resolutie/bitrate gestreamd konden worden.

Dit zal mij persoonlijk worst zijn. Ik zie het hele TI gebeuren als een extraatje. Iemand anders heeft goed verwoord wat er nog meer interessant aan de nieuwe TI is:
Wavetables, HyperSaw, more voices, better editing environment, better arp (programmable), USB audio and midi, expanded mod matrix, knob quantize mode, multimode with embedded patches, delay and reverb for all 16 parts, better display, more patch storage....

Looks to me like there is a lot to be excited about! :)
 
Goh, is ie nog niet uit?? :duivels:
 
Op naar de 20 pagina's!!!!!
 
Komt er op neer dat een aantal mensen op die mailinglist niet zo blij zijn met de uiteindelijke specs. Ze hadden verwacht dat er meer kanalen op een hogere resolutie/bitrate gestreamd konden worden.

Ik eigenlijk ook. Ik verwachtte dat het een soort Powercore was (de integratie) maar dan MET knoppen (dus zonder de nadelen van Powercore). 4 stereo kanalen is veels te weinig voor als je compleet in-the-box wilt werken. Ze konden voor mijn part beter Virus LI noemen, Little Integration. USB2 heeft een Hi-Speed mode van 480 Mbit, erg jammer dat ze dat niet gebruikt hebben. Zoveel zal dat heus niet in de prijs van de onderdelen uitmaken. Een camera of mp3 speler van onder de 200 euro kan tegenwoordig ook gewoon op deze snelheid
data doorvoeren.

Waarschijnlijk komt er wel snel een soort standaard voor hardware integratie; nu Yamaha Steinberg heeft gekocht wordt dat vast VSTmLan of iets dergelijks... :)
 
Het is inderdaad een beetje weinig integratie zo ja. De overige features zijn wel leuk maar voor mij zeker niet die extra berg centen waard. Gelukkig heb ik mijn C niet weggedaan!
 
bijzonder, je product Total Integrated noemen, en nu dat niet helemaal goed overkomt maar gaan roepen dat er ook nog hele andere leuke features op zitten. Noem het dan geen TI!!!

Voor mij is het duidelijk dat men bij Access een te grote broek heeft aan getrokken en met het TI gedeelte keihard op zijn bek is gegaan. Wat rest is een mooie, degelijke en vernieuwende synthesizer, en daar hoef je niets aan af te doen. Maar TI is het voorlopig nog niet. Meer een onvoltooide poging tot TI met voorbedachte rade ;)
 
Origineel geplaatst door RedTitan
bijzonder, je product Total Integrated noemen, en nu dat niet helemaal goed overkomt maar gaan roepen dat er ook nog hele andere leuke features op zitten. Noem het dan geen TI!!!

Voor mij is het duidelijk dat men bij Access een te grote broek heeft aan getrokken en met het TI gedeelte keihard op zijn bek is gegaan. Wat rest is een mooie, degelijke en vernieuwende synthesizer, en daar hoef je niets aan af te doen. Maar TI is het voorlopig nog niet. Meer een onvoltooide poging tot TI met voorbedachte rade ;)

Mja en toch denk ik dat er nog zat mensen de TI zullen kopen. En enkele zullen na dit nieuws op zeker afhaken.

Het is natuurlijk sowieso geen rotzooi. Je hebt gewoon een krachtige synth als je hem koopt. Maar ik geef toe dat de aankondiging meer deed beloven!
 
hmja kijk hij is maar 100 euro duurder dan de C (nieuw) was de laatste tijd.
voor die 100 euro meer krijg je 80 ipv 32 stemmen, delay/reverb per part + tig nieuwe wavetables. Als je al van plan was een nieuwe C te kopen dan is er nog weinig reden om af te vallen denk ik.



heb het hier over de desktop trouwens. De keys versies zijn wel ff wat duurder nu.
 
Iemand enig idee wanneer de TI uitkomt? Of wacht access tot alle nieuwe Virus C's verkocht zijn om ze vervolgens een paar weken voor kerst uit te brengen?
 
waarom de TI van de virus TI nu het mikpunt wordt voor iedereen om op te beginnen katten gaat volledig aan mij voorbij. Ik lees ook de lijst en alle voorstellen van mLan en firewire lijken me nog verder van objectief. Niet iedereen heeft zomaar altijd de ping ping om altijd maar voor nieuwe interface mogelijkheden te gaan betalen in hun pc, access weet dit en daarom is usb de gedroomde oplossing, omdat dit beschikbaar is voor iedereen.

In plaats van 6 kabels (4 x analog en 2 midi) kan je nu één kabel gebruiken om dit alles te doen.

De vrijwaring van een aantal analoge ins en ouderwetse "midi" telt toch ook wel als een vooruitgang, niet ? Zoals in de marketing van het apparaat vermeld is de syncronisatie en de audio "eigen technologie" en je gaat je apparaat makkelijk kunnen gaan syncen. Wilt dit dan niets zeggen ? ...
 
LOL!

De Virus TI aan de mLan? Dan zou die pas eind 2007 klaar zijn. :D

Maar denk dat je wel terrecht kritiek mag uiten op een bedrijf dat iets belooft maar daar telkens op terug komt.
Wat dat betreft wel beter dan Yamaha, want die negeert gewoon alle kritiek en heeft :kont: aan hun klanten die al die apparaten hebben gekocht.

En toch zou ik het logischer gevonden hebben als ze voor firewire hadden gekozen. Dan is je CPU veel minder de bottleneck en kun je een lagere latency halen omdat je niet hoeft te bufferen omdat USB2 een asynchrone verbinding is.
 
en meneer access zegt:

- there are specialised USB "1" audio chips which allow a fast and
relatively easy integration of USB audio into a synth like the virus.

- most of the specialised USB "2" chips recently released would offer more
channels but would not allow an integration of USB MIDI at the same time.

- as for firewire, I personally don't know ANY specialised and available
chip that would support the 32 channels you guys are asking for all the
time.

het is wel trage troep daar zeg! heeft iemand al iets gehoord wanneer dat ding nu eens leverbaar wordt?

beloofd half december.... beloofd half maart... what's next?!
 
mja, firewire gaat er misschien nog door als eis voor een zeker spectrum van pro gebruikers. Tegenwoordig wordt dat ook wel in de betere moederborden ingebouwd das wel waa.

Ik denk toch niet dat access "ergens op terug komt" zoals je zegt ? Het geen in de brochure staat gaat wschlk ook wel geleverd worden, (dan spreken we over de functionaliteit). Het duurt gewoon langer.

Access music is ook niet roland of yamaha. Het is gedurft om als klein bedrijf je eerst en vooral al een profiel aan te meten , en daarna de mensen iets te beloven om aan te tonen dat ze de evolutie in de muziekbusiness volgen. Ze gaan dit ook niet doen als ze zelf niet de technologische expertise hebben om het waar te maken ook al duurt het wat langer.
 
Back
Top