Groove Synthesis lanceert de 3rd Wave, een Advanced Wavetable Synthesizer

https://www.groovesynthesis.com

3rdwave6.jpg


De synth is een herinterpretatie van de PPG Wave, met extra functies, waaronder:

- 3 oscillatoren met de originele PPG wavetables evenals standaard sinus-, zaag-, blok- en pulsgolven. Met of zonder klassieke PPG-aliasing.
- 2 filters (Rossum analoog SSM-type en een digitale versie van de SEM)
- 4 LFO's
- 4 enveloppen
- 4-delig multitimbraal
- 2 digitale effecten op elk van de 4 lagen
- 4-track, 64-staps poly-sequencer, met controle over de lengte van de gate, ratcheting en nog wat meer
- 16 of 24-stemmige polyfonie

Wat de prijs zal zijn heb ik niet direct gevonden.


 
Last edited by a moderator:
Interessant.Zij die houden van oa Tangerine Dream gerichte sounds.
Klinkt zeer goed.
Ideale combinatie met een analoge synth.
New stuff altijd welkom.
 
Laatst gewijzigd:
Indrukwekend!
Nu is de PPG is nooit mijn ding geweest (lees: kon ik niet betalen), maar het lijkt erop dat ze het idee hiermee de 21e eeuw in hebben gesleept.
 
Je hoeft niet zo te schreeuwen, kun je ook normaal aangeven zoals beschaafde mensen doen.

Ik heb gewoon copy past van de titel text gedaan en dan verder getypt,en daarom staat het groot en dik gedrukt.

Snel op hun teen getrapt hier,voor niets,kids! haha.
 
Ik heb gewoon copy past van de titel text gedaan en dan verder getypt,en daarom staat het groot en dik gedrukt.
Misschien moet je dan de volgende keer voordat je op de Reageer knop drukt dan even controleren of je niet alles in hoofdletters hebt getypt er uitroeptekens achter hebt gezet en dat de opmaak niet dikgedrukt is. Dat voorkomt dat je overkomt als een hork en houdt het forum wat gezelliger. Win-win situatie, zogezegd.

En nu weer over de synth.
 
Ik vind de demo niet geweldig maar het instrument wel interessant. Een iets gekanteld paneel, zoals ik het graag zie, en in PPG-blauw. De gebruikersinterface ziet er goed uit, voor zover ik kan beoordelen. Bij de PPG Wave moet je allerlei parametercodes onthouden. Ze gaan verder dan Behringer met zijn kloon en een vijfoktaafsklavier is een betere keuze dan een vieroktaafs als je het wilt splitsen. Behringer hoort ons, zegt hij altijd, maar naar dit commentaar luisterde hij niet. Als iemand hem gaat aanschaffen, kunnen we wel een keer een vergelijking met mijn Wave 2.3 doen.
 
Als ik zo lees hier en daar zijn de ontwikkelaars niet de eerste de beste.

Oa Geoff Farr die voor UDO Audio werkte en op de buizen synthesizer Knifonium($16000)

Kurt Kurasaki (peff) is een sounddesigner en voice-expert die onder meer de laatste hand legde aan de nieuwe Oberheim OB-X8. Als je naar de IG-posting kijkt, kun je zien dat hij momenteel aan deze nieuwe wavetable-vlaggenschipsynthesizer werkt.

Een nieuwe synth van een nieuw bedrijf, in ieder geval te volgen(ik toch al).
Oplevering zou al in de zomer zijn.
 
Laatst gewijzigd:
De geluiden uit de demo vind ik niet direct heel overtuigend (op zich klinkt het goed maar niet per se beter of heel anders dan andere wavetable/digitale jekkels en plugins), maar wel een mooi ontwerp en lekker veel controls. Zou graag een video zien waar iemand er echt sounds op gaat bouwen/tweaken ipv alleen presets spelen.
 
Ja, en het liefst een video waaruit het PPG-karakter blijkt. Ik hoor dat er nog niet in terug. Volgens een vriend van me die een PPG heeft gehad, zit dat wel in de Waldorf M. Gelukkig kan mijn PPG Wave 2.3 na de laatste opknapbeurt in mei vorig jaar er weer een tijdje tegenaan, dus ik ben zelf niet meer op zoek naar een vervanger.
 
Ja, en het liefst een video waaruit het PPG-karakter blijkt. Ik hoor dat er nog niet in terug.
Waar is dat voor nodig? Deze synth klinkt gewoon deze synth. En hij klinkt - de prutte klankkwaliteit van Youtube indachtig - behoorlijk netjes. En sorry maar ik hoor wavetables die mij heel erg aan mijn oude 2.3 doen denken...niet dat ik er van wakker lig want ik heb een Q en XT en dat zijn WT's on steroids.
 
misschien ook, maar ik denk ook voor andere lui. ik vind t wel de eerste wavetable jetser sinds een tijd die je niet gelijk kapot wil slaan. hij is duur en lelijk wat m op zich ook wel interessant maakt
 
Back
Top