bouwverslag analoog netwerk

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Ja, dat ondoorgrondelijke is wel een beetje een dingetje. Ik ben op zich goed thuis in synthese en zelfs modular snap ik allemaal wel maar dit is best lastig. Misschien zouden jullie eens een filmpje op Jip-en-Janneke niveau moeten maken om het concept uit te leggen aan mensen die niet into elektronische schakelingen en printplaten en dat soort dingen zijn.
 
ik denk dat we binnenkort best eens een demo avond organiseren. veel zal duidelijk worden.
 
Ik zou het dan zéér binnenkort doen in het belang van je kickstarter. Een demo avond die je filmt en die resulteert in een duidelijke casus "patchbay" en duidelijke casus "stand alone synth". En die dan helemaal bovenaan je kickstarter pagina toevoegen en melden op de relevante fora.

En dan maar wachten tot de kruiwagens met geld komen aangerold. ;)
 
Het wordt spannend of we de kick starter halen. Best wel belangrijk omdat we dan ook de DIY wereld kunnen gaan bedienen en het naar het niveau van een community kunnen tillen waarin van alle kanten bijdragen kunnen komen binnen het X-Bay systeem die ondersteund kunnen worden.
Ik denk dat als er duidelijkere tiers waren geweest met combi van modules en bays dat het veel overzichtelijker zou zijn wat je er nu eigenlijk mee kan.

Nu lijkt het net alsof je een systeem bij elkaar kunt klikken, maar zo werkt kickstarter helemaal niet. Dan blijf je hangen bij bijv. 1 X-mod module en kun je er verder niks mee.
Je kiest namelijks uit 1 pledge en daar sponsor je het project mee. Het is dus geen winkel waar je een winkelmandje vult met allerlei losse producten.
Bovendien staat er echt _veeel_ te veel text bij elk type pledge. Complete information-overload dus, en nog minder overzicht tussen waar je uit kunt kiezen.

Ik zou eens goed kijken naar succesvolle kickstarter-projecten en zou zij hun project hebben neergezet.
 
Er zijn wel wat tutorials te vinden op het net met tips en valkuilen voor kickstarter projecten, die zou ik even goed doornemen.
 
Ik kan jullie vertellen dat we alle kritiek heel serieus nemen. @dreamer heeft zeer rake opmerkingen gemaakt voor wat betreft de merites van een Kick Start. Het is niet zo dat die zaken niet al bedacht waren maar even de vinger op de zere plek leggen omdat blijkbaar allerlei adviezen in de wind zijn geslagen geen kwaad kan. Daarvoor dank.

Ik zit van alles te lezen op diverse fora en de kritiek liegt er niet om aangaande de 'wazigheid' waarin X-Bay blijkbaar gehuld is.

Er wordt nu in hoog tempo overlegd en gewerkt om tegemoet te komen aan de vele terechte kritiek en de zaak te versimpelen c.q. inzichtelijker te maken. Allerlei overvoerde info en opties kunnen inderdaad makkelijk later gestalte krijgen.

Opzich is het wel fijn om te zien dat er wel veel aandacht is voor een nieuwe benadering. Anatal vediend hulde maar dat gaat niet zonder slag of stoot en dat is eigenlijk maar goed ook.

Morgen heb ik een gesprek met Interface Magazine (die zitten hier om de hoek) om X-Bay uit te leggen. Die hebben al laten weten er graag iets over te schrijven op de on-line versie en in de gedrukte versie van het blad.

Iedereen hier in deze draad dank voor alle bijdragen en op de voorhand al van wat nog komen gaat.
 
Belangrijkste tip die ik mee kan geven is dat je het internet publiek snel moet boeien en ook heel snel weer kwijtraakt. De kunst is je verhaal zo te verpakken dat je begint met een simpel te begrijpen USP (liefst iets dat in 1 zin/slogan kan) dat meteen de aandacht trekt. Heb je de aandacht te pakken geef je een snel overzicht van de belangrijkste features die het product uniek maken. Zijn ze dan nog steeds geboeid kun je wat verder de diepte in maar hou het redelijk oppervlakkig om te voorkomen dat ze alsnog afhaken door de hoeveelheid informatie. Maak ze dan lekker met je Backer Rewards en sluit af met eventuele Tiers voor extra features als de target wordt overschreden. Biedt backers toegang tot de diepere informatie (eventueel ook niet-backers maar stop het dusdanig weg dat alleen mensen die ook écht geïnteresseerd zijn er naartoe gaan) en betrek ze bij de ontwikkeling middels een kijkje achter de schermen, bijvoorbeeld via 'making ofs'.
 
Toen dit verhaal/plan vorig jaar door Anatal geïntroduceerd werd was ik meteen erg onder de indruk. Een goede workflow vinden is volgens mij veel meer bepalend voor je muziek/creativiteit dan je uiteindelijke apparaten. Tis meer wat je der mee doet, zeg maar. Om er echt hoogte van te krijgen heb ik Anatal toen benaderd en in ruil voor een 1u 19" rack heb ik een prototype setje gekregen, super tof!
Na wat gestoei werkte het goed en ik gebruikte het dus puur als patchbay. Op de ingangen had ik verschillende klok signalen en de uitgangen zaten aan mijn MS20. Supertof om al spelenderwijs verschillende preset patches te laden, werkte echt goed!
Wat mij stoorde was dat ik een browser moest gebruiken om te patchen. Ik hou niet zo van op de computer werken, en dan moest ik ook nog steeds tussen ableton en die browser switchen om een nieuwe preset te laden. Ik dacht toen aan een VST-patch implementatie, of midi ondersteuning, zodat je bv een launchpad als hardware matrix schakelaar kan gebruiken. Dat zou toen voor mij een wereld van verschil gemaakt hebben. Misschien werkt dat inmiddels prima, ik ben er ff uit geweest, maar dat zou in een filmpje ook mooi werken:
Simpele cv signalen aan de inputs van de matrix, de outputs naar een overzichtelijke synth en dan bv een launchpad waarmee je door presets switched. Ik denk dat veel mensen daar wel enthousiast van worden. Ik wel iig, ik vind het sowieso een superproject, ook heel gaaf dat Anatal bijval heeft gevonden van zulke electro-pro's en ik wens jullie alle succes! Ik hoop binnenkort mijn protosetje ook weer onder het stof vandaan te halen.

Hier een mp3tje van mijn opstelling toen. 808 basdrum, MS20 met kloksignalen via de matrix en delaytje. Enige verandering was switchen tussen 4 of 5 presets van de matrix
 

Attachments

  • matrix01-2.mp3
    1,3 MB · Bekeken: 111
@Draakje: Mooie reactie. Het is leuk om te horen dat je reeds met een startmatrix heb gewerkt.
Iedereen mag er van uitgaan dat alle kritiek van harte wordt genomen. In de kern van de zaak heeft een analoge patchbay natuurlijk veel mogelijkheden. Misschien wel teveel voor de kick starter in eerste instantie is opgevoerd aan mogelijke inleg. Daar zijn we nu wel achter gekomen. We hebben de wind in de comments van voren gekregen en zeker niet geheel onterecht in mijn ogen. Het Anatal team is druk in beraadslaging hoe we verder moeten handelen. Wat in ieder geval positief is dat de recensies die tot nu toe geschreven zijn best wel positief zijn. In ieder geval wordt er duidelijk melding gemaakt van een project dat verniewing en potentie heeft.
We hebben nog meer dan drie weken te gaan van de kickstarter. Wel zullen zien wat voor spannends er allemaal nog gebeurt.
Ik zelf ga vrolijk en strijdbaar door met het ontwerpen van modules want dat systeem gaat er toch komen. Op het gebied van de software/applicatie/controller aansturing is alles mogelijk. Dat is allemaal in ontwikkeling. Nu nog door Anatal maar het idee is toch ook dat andere partijen applicaties er voor kunnen maken.
 
Een tweetal uren geleden een bezoek aan Interface (Magazine) gebracht om X-bay te promoten voor een artikel.
Het is toch wel apart om iemand na 25 jaar weer eens terug te zien (de oprichter van het blad). Ik had speciaal voor de gelegenheid mijn ATARI sweatshirt aangetrokken omdat dat de tijd was waarin we kennis met elkaar maakte toen Interface nog SHIVA midi bulitin heette.
Het was gezellig om te kletsen over oude tijden en uiteindelijk X-bay uit te leggen.

Interface gaat er on-line aandacht aan besteden en zal zeker er ook in het gedrukte blad een artikel aan wijden wanneer het relevant is in vorm van ontwikkeling en product.

Reclameblok:
Neemt allen een abo op Interface:
http://www.interface.nl
 
Essentieel voor het succes van dit in concept geniale en diruptieve framework:

1: Sound examples. Als het estetisch geen wannahave value heeft moet het heel goed klinken.
Met alle respect. Het ziet er niet uit. Alsof de technische architect ook het industrieel design heeft gedaan. Omring je door mensen die beter zijn daarin. Specialisten voor ieder onderdeel. Zoek svp iemand die goed kan spelen ipv een gare wazige drone demo geeft. Sound examples zijn cruciaal. Zonder gaat de funding op kickstarter zeker niet lukken.


2: GUI / hardware interface. Volgens mij is een heel belangrijk element van de analog revival hands-on control surfaces. Dat was al zo bij VA en is nog zo bij nieuw Analoog. Dit mist nu volledig. Er moet echt een 4hu control panel bij die door een specialist is gedesigned. Assignable en herkenbaar in functionaliteit.

Ik hoop dat dit geen geniaal Willy wortel concept en POC blijft maar echt een serieus product wordt gerealiseerd door een team van specialisten per discipline:

Technical design / architecture / lead electro engineer
Lead software architect / developer
Industrial design
GUI / UX design
Sound design / Musical demo's
Marcom specialist.

Als alles bij 1 persoon hangt is het risico op een hele boel vlakken te groot.
Ik zou bovenstaande rollen gaan zoeken in ervaren personen binnen de industry of een partnership zoeken met Arturia of Behringer. Beide partijen kunnen je op alle disciplines ontzorgen terwijl jij je focussed op 1 discipline. Natuurlijk tegen een groot deel van het Intellectueel eigendom / aandeel in het bedrijf.

Pas dan zou ik bereid zijn en het vertrouwen hebben om hier meer dan 200,- aan te spenderen.
Succes! Ik hoop dat het gaat evolueren.
 
Ik zag dat de kickstarter niet succesvol is afgelopen, helaas.
Wat is de status van het project nu?

Hoewel de grote systemen buiten mijn vrij besteedbare budget vallen, had ik graag wat geëxperimenteerd met de 16x16 bordjes. Zeker in combinatie met de MarcMarc plugin boards zou ik daar graag eens een klein monofoon setupje mee bouwen. Ik snap dat dat niet zo voorzien is, maar met wat soldeerwerk zou dat toch moeten lukken?

Ik ben benieuwd wat jullie nog bedenken.

Groeten,

Martin
 
inderdaad, maar gezien de vele reacties is het goed geweest om ons concept bij een groter publiek bekend te maken en te zien wat de noden en wensen zijn.
we hebben er veel uit geleerd.

ondertussen hebben wij niet stil gezeten.
omdat er eigenlijk meer interesse is voor het gebruik in een studio-setup hebben we nu een versie gemaakt daarvoor.
door die dedicated te maken kunnen we de hele 64x64 schakeling op 2 pcb's krijgen en in een kistje van 1u 19 inch. prijs zal dan ook een stuk lager zijn.
dit is een matrix voor line level bedoeld, zonder het synth gedeelte.
dat betekend niet dat een handige harry die ook voor aansturing van een synth kan gebruiken. tot een level van +-12v werkt die perfect.
er is dan wel geen protectie voor hogere voltages. maar bv binnen eurorack wereld komen die niet voor. dus dat kan.

de productie van dat ene model kunnen wij nog zelf bekostigen en naargelang er inkomen hiervan is kunnen wij stap na stap de andere modellen en de synth toepassing productieklaar maken.

het 16x16 mini bordje is eigenlijk al verkrijgbaar en de goedkoopste oplossing om te starten. volgens mij is die echter te klein om een volledige synth rond te bouwen.
maar je kan er wel mee beginnen.

eerstdaags meer hierover.
 
Voor een eventuele volgende campagne:

- regel een designer die zich puur bezig houdt met de presentatie van het complete plaatje. de kickstarter voelde echt heel erg rommelig met te veel informatie. details kunnen ook prima op een eigen site staan en niet alles gescreenshot uit documenten in de campagne

- gebruik wellicht indigogo als platform voor de campagne, omdat je hier ook flexibele doelen kunt stellen waardoor je niet perse het volledige project moet halen om toch een stap te kunnen zetten

- maak duidelijke vervolg-stappen in het project. "stretch-goals" etc. dus presenteer eerst het minimum wat je wilt halen en ga hier dan op uitbreiden


Hopelijk dat er nog eens iets moois uit komt (btw ik heb die gesamplede chip al liggen, dus als jullie toch nog eens een run van die mini-units gaan doen ...)
 
inderdaad, maar gezien de vele reacties is het goed geweest om ons concept bij een groter publiek bekend te maken en te zien wat de noden en wensen zijn.
we hebben er veel uit geleerd.

ondertussen hebben wij niet stil gezeten.
omdat er eigenlijk meer interesse is voor het gebruik in een studio-setup hebben we nu een versie gemaakt daarvoor.
door die dedicated te maken kunnen we de hele 64x64 schakeling op 2 pcb's krijgen en in een kistje van 1u 19 inch. prijs zal dan ook een stuk lager zijn.
dit is een matrix voor line level bedoeld, zonder het synth gedeelte.
dat betekend niet dat een handige harry die ook voor aansturing van een synth kan gebruiken. tot een level van +-12v werkt die perfect.
er is dan wel geen protectie voor hogere voltages. maar bv binnen eurorack wereld komen die niet voor. dus dat kan.

de productie van dat ene model kunnen wij nog zelf bekostigen en naargelang er inkomen hiervan is kunnen wij stap na stap de andere modellen en de synth toepassing productieklaar maken.

het 16x16 mini bordje is eigenlijk al verkrijgbaar en de goedkoopste oplossing om te starten. volgens mij is die echter te klein om een volledige synth rond te bouwen.
maar je kan er wel mee beginnen.

eerstdaags meer hierover.

Mooie quote uit shark tank:
when you're bringing a product to market you're not done until the market is done with you.

Het zal geen makkelijke weg zijn, maar wens jullie wel heel veel succes en als er een product komt dat voorbij de proof of concept fase is ben ik als consument meer dan geïnteresseerd :okdan:
 
Een full HD lcd display kost maar 20 euro incl verzenden op ebay,
dan zit je ook niet aan je niet backward compatible windows vast,
windows wil zelf overgaan naar abbonement per jaar.

Als je het minder houtje touwtje wil laten lijken, en voor een langere tijd bruikbaar wil laten zijn, heb je je eigen user interface nodig, afneembaar of niet.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top