The Woot Zone

Wootson

Ouwe rot
Lid sinds
29 Maart 2011
Berichten
1.428
Het creëren van tig losse topics voor mijn tracks zie ik persoonlijk niet zitten. Het begraven van tracks in de "Maak Bewust Een Kut Nummer" contest evenmin. Vandaar dit nieuwe allesomvattende topic met betrekking tot mijn muzikaliteiten. Als het zo genoemd mag worden. *D Voor mezelf heb ik bewust geen doel uitgezet qua genre. Dit topic bevat dus een bonte mix van alle geuren en kleuren uit de synthesizer wereld. De ene keer is het structurele elektronische dansmuziek, de andere keer een kudde aliens die de aarde komt vernietigen, en soms een dromerige brij van pads en arpeggiators. De meeste tracks zijn tevens in diverse bestandsformaten gratis te downloaden via mijn Bandcamp pagina. Schroomt u vooral niet voor het achterlaten van commentaar!

Welcome to The Woot Zone!


http://wootson.bandcamp.com/track/the-arrival


http://wootson.bandcamp.com/track/melkweg


http://wootson.bandcamp.com/track/stuurloos-in-de-wind


http://wootson.bandcamp.com/track/het-gouden-sterrenveld


http://wootson.bandcamp.com/track/sunrise-d-field-version


http://wootson.bandcamp.com/track/floating-caramel

Als laatste video van dit eerste bericht, het eerste deel uit een hopelijk nog lange serie van improvisatie en experimentatie.
 
Crystal Funk is mijn eerste track met enkel de Yamaha QY100. Op enkele plaatsen zit een paar miliseconden vertraging door het overschakelen van het ene pattern naar het andere. Weet iemand toevallig hoe ik dit krijg opgelost, met alleen het apparaat zelf? Misschien dat het komt omdat ik momenteel i.c.m. batterijen werk i.p.v. een adapter? Iets met polyfonie zal het niet zijn, denk ik. Of het komt doordat ik drie complete user patterns gebruik (U01 Intro t/m U03 Ending), die achter elkaar worden afgespeeld.
 
Dat hoort gewoon zo helaas volgens mij. Switch je live van pattern? Misschien moet je alles eerst in song mode programeren dat die het daar niet
doet?
de QY70 heeft dat ook, ik probeerde altijd alles gewoon in 1 user pattern serie te doen of hoe heet dat (dus alles in U1) en als er een switch was naar een andere user pattern dan zette ik hem gewoon strak in een recorder computer DAW etc. later
 
Dat hoort gewoon zo helaas volgens mij. Switch je live van pattern? Misschien moet je alles eerst in song mode programeren dat die het daar niet
doet?
de QY70 heeft dat ook, ik probeerde altijd alles gewoon in 1 user pattern serie te doen of hoe heet dat (dus alles in U1) en als er een switch was naar een andere user pattern dan zette ik hem gewoon strak in een recorder computer DAW etc. later

Gek genoeg is het via de song mode nog beter hoorbaar. Deze track heb ik daarom in pattern mode opgenomen, en live gewisseld tussen de onderdelen van de patterns. Persoonlijk vind ik het nogal hinderlijk en wil ik een pc-loze setup (buiten het normalizen en uploaden van tracks naar YouTube/Bandcamp). De sequencer is toch wel een primaire aankoopreden voor mij geweest en over het algemeen zijn mijn composities uitgebreider dan de zes onderdelen van een pattern. En ik wil tussendoor ook wat kunnen klungelen met filter en envelope opties. Binnen één user pattern gaat alles vrij goed, maar achteraf micro-editen (dus mijn workflow aanpassen aan het apparaat) heb ik niet echt zin in.

Op internet heb ik gelezen dat deze kleine vertraging in principe voor iedere Yamaha sequencer geld, inclusief de QY700. De RM1x en dus ook de RS7000 zouden een uitzondering zijn, maar die zijn nou niet bepaald portable. :P Draagbaarheid is ook geen keiharde eis overigens, wel een pluspunt zodat ik tijdens die ene zomerse dag per jaar ook eens in de tuin kan knutselen.

Ik ga dus maar weer op zoek naar iets anders. Jammer, want de typische XG geluiden, de drum geluiden en de ingebouwde effects processor zijn best wel cool.
 
15000 Light-years is een tien minuten durende ambient soundscape, gebaseerd op een zelfgemaakte user patch voor de Roland GAIA SH-01. De patch genereert op drie lagen willekeurige tonen met verschillende parameters. Daarbij komen dan nog enkele effecten (pitch shifter, panning delay met tempo sync, en reverb).


http://wootson.bandcamp.com/track/15000-light-years
 
Soundscapes zijn over het algemeen vrij lang van speelduur, vandaar dat ik tien minuten geluidsmateriaal heb gepakt. Op YouTube zie ik vaker soundscapes van een uur of langer voorbij komen. Dat vind ik dan ook weer wat overdreven. Alhoewel er genoeg mensen blijken te zijn die zoiets compleet luisteren. Daarnaast kan ik "maar" maximaal 291MB per track uploaden naar Bandcamp, dus dat zou sowieso niet mogelijk zijn. 8~

Je zou dit soort tracks bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor een videogame als EVE Online.

Trouwens, allemaal nog bedankt voor de complimenten! *D
 
Vet beeld, zelfgemaakt en hoe?

Ik neem aan dat je de laatste video bedoeld? De originele beelden zijn afkomstig van de website Movietools.info. Ik heb er zelf nog een aantal filters overheen gedaan met Sony Vegas Movie Studio en er een lange loop van gemaakt.

In de toekomst ga ik wel soortgelijke maar complexere video's genereren met de programma's Mandelbulber en Mandelbuld3D. Dat lijkt me in ieder geval zeer passend voor dit soort tracks.
 
YouTube had ook bij de nieuwe upload weer de audio verkloot. Echter, bij de originele video die ik op mijn pc heb staan alsook het originele wav-bestand is alles in orde. Op YouTube klonk het ook veel te hard, dus het platform schroeft zelf nog even willekeurig het volume omhoog. Ik had het zelf al genormaliseerd, dus het kon ik principe niet meer harder. De laatste tijd gebeuren er nogal wat willekeurige rariteiten bij niet alleen mijn eigen video's, maar ook bij die van anderen. Ik denk dat ik eerdaags toch maar een betaald accountje bij Vimeo ga nemen.
 
Back
Top