De onthullende modular-tips-en-tricks-thread

Even toelichten? Omdat je dan een CV voor de hoeveelheid FM-modulatie kan gebruiken?
Ja.
Hadden alle vco's maar een vca aan boord.
Dat RHD synthje zit wel slim in elkaar hè.


Net als met alles in modulair land is bij sequencers 1+1 meer dan 2. Je hebt er dus al snel een aantal die met elkaar gelijk moeten lopen. Als je ook nog de sequencers met CV gaat beïnvloeden dan krijg je binnen de kortste keren random patronen.
Om dit te voorkomen reset je alle sequencers met een 1/16, 1/32 of 1/64 pulse uit een divider zoals de A-160 of Time Table of RCD of SCM enz...
Nu kan je alle sequencers met zoveel cv bestoken als je wilt en het blijft een patroon met een vast aantal maten.
 
Ongetwijfeld reeds bij menigeen bekend: van een LPF is gemakkelijk een HPF te maken door de LPF out geïnverteerd te mixen met het bronsignaal.

En wat gebeurt er met de resonantie dan?
 
Hetzelfde als normaal gesproken. Het verschil t.o.v. het geïnverteerde geluid wordt namelijk steeds groter als je de resonantie opendraait, dus het wordt steeds harder.

Dat kan met iedere willekeurige synth, ook poly's?
 
Kwam daarstraks op het idee om de pitch van een VCO door 2 verschillende CV-rows van 8 steps te moduleren. Deze 2 rows worden afwisselend gebruikt met behulp van een switch. Deze switch wordt aangestuurd door een blokgolf van een LFO; de amplitude van de LFO bepaalt dus welk van de 2 CV-rows de pitch van de VCO aanstuurt. Als deze LFO vervolgens gereset wordt op step 1 kun je erg leuke ritmische patronen maken door te variëren met de LRO rate :okdan:

Zoiets dus:

CV%20Switch%20Patch.JPG


Gelijk gauw effe een voorbeeldje opgenomen met de Dark Energy. Op 1 van de 2 CV-rows zit een glide om het effect wat hoorbaarder te maken. Ook even een kick van de Ridrum erbij gedaan.
 

Attachments

  • CV Switch Patch.mp3
    1.002,1 KB · Bekeken: 140
Back
Top