MC-202 probleem

Lid sinds
26 februari 2011
Berichten
372
Hallo allemaal,

Vandaag kwam mijn MC-202 binnen van EBAY. Helaas zonder PSU. Ik heb een generieke PSU gepakt, op 9V AC [PLUS] ingesteld, maar helaas hij werkt niet. Verschillende dingen geprobeerd en ook in electronica shop geweest waar ze andere PSU's hebben geprobeerd.

Soms brand er even 1 lampje van de LFO, maar de rest blijft dood.

Ideeen? of terugsturen?
 
Als je beetje rommelt aan de adapter aansluiting. Batterijen al geprobeerd ?
 
De MC-202 werkt op 9V DC.
ha ha. Goeie! Lijkt mij dat topicstarter een spelvautje maakte:
Ik heb een generieke PSU gepakt, op 9V AC [PLUS] ingesteld, maar helaas hij werkt niet.

Beter haal je apparaten zelf op en test je deze bij de verkoper.

Soms brand er even 1 lampje van de LFO, maar de rest blijft dood.
Wat bedoel je met soms? Kun je het forceren? (door er op te kloppen bv) Misschien rotte contacten ergens?
 
Ik hoop dat dat inderdaad een tikfout was.

Kapot zal-ie er wel niet van zijn. Het voedingsgedeelte van de 202 is beveiligd tegen negatieve spanningen via D4, en dus ook tegen AC (zie http://www.kolumbus.fi/janne.husu/specs/202ana.gif, rechtsonder). Maar best niet te veel doen.

Doet-ie het ook niet op de batterijtjes?
 
En ook al was het wel een DC voeding, als die niet gestabiliseerd was kan de 202 ook wel een dreun van 16V hebben gekregen.
 
oops heren foutje, ik bedoelde inderdaad 9V DC [PLUS]
Dat formaat batterijen heb ik helaas niet.
 
Het gaat om 6 van die dikke, het 'C'-type. Da's wel een beetje vervelend natuurlijk. Vroeger zag je die nog wel eens in een zaklamp maar tegenwoordig heb je die nergens meer voor nodig (behalve voor een MC-202 of zo)...

Ik zou de uitgang van die adapter eens meten. Zien of je wel echt 9VDC binnenkrijgt. En anders een 9V-batterij nemen, op zo'n batterijclipje steken en dan aansluiten bij het batterijvakje. Rood draadje '+', zwart '-'. Lang zal-ie er niet op werken, maar dan heb je toch een idee.
 
Ik was vandaag nog in een gespecialiseerde electronica shop, die ook synths repareert. Helaas hetzelfde probleem. Batterijen zou ik nog kunnen proberen, maar ik denk dat ik hem terugstuur. Ik vind het wel prettig om hem met een adapter te kunnen gebruiken.
 
Back
Top