MPC60 floppy drive probleem

Reck

Ingeburgerd
Lid sinds
2 mei 2007
Berichten
27
Locatie
Brussel
Okee,

Ik ben al maanden aan het proberen om de floppy drive van mijn mpc60 te vervangen. Ik heb al alles geprobeerd en gespecialiseerde service centers gecontacteerd maar zij kunnen me ook niet verder helpen.

Weet er iemand of er zaken zijn in belgië of nederland die serieuze reparaties kunnen uitvoeren op een mpc60?

Ik heb ondertussen 5 floppy drives liggen die met oude gear werken. Maar er is geen enkele die werkt met mijn mpc60. Het probleem is niet de floppy drive zelf, daar ben ik zeker van.

Aangezien het probleem elders ligt en dat specialisten mij niet kunnen garanderen dat een scsi kit en een os upgrade zullen helpen wil ik geen 500€ spenderen om het eens te proberen.

Any help would be most appreciated...
 
Weet er iemand waar de service manual voor een mpc60 te krijgen valt?

Ik heb wat rond zitten mailen en ben bij een paar mensen uitgekomen die wel redelijk wat van electronica in oude gear weten. Moest ik de service manual hebben voor de mpc60 dan zou ik wel iemand vinden die mijn probleem kan oplossen.
 
Hoeveel data past er eigenlijk op een flop bij een mpc60 ?

Als dit namelijk 760 kb ofzo is dan is het waarschijnlijk een double density drive.
Op mijn oude atari st had ik een externe High Densitty drive (1,4 Mb) waarbij ik een of andere jumper op de floppy op 16 Mhz klok moest zetten.

Mischien dat een soortgelijk iets hier meespeelt ?
 
Ja in 99% van de gevallen is het de floppy drive zelf die kapot is.

Een mpc60 gebruikt inderdaad DD floppies.

Ik heb hier vier drives liggen die werken met een mpc60 als de jumpers correct gezet zijn. Het probleem bij mij ligt spijtig genoeg ergens anders. Er scheelt iets aan de electronica. Misschien is de floppy disk drive controller wel kapot ofzo.

Als ik die service manual heb kan ik er wel iemand naar laten kijken en het probleem verder te doorgronden.
 
Back
Top