Ableton master latency instellen

xpanded stereo

Ouwe rot
Lid sinds
3 augustus 2003
Berichten
2.691
Locatie
Deventer
Weet iemand of je de algehele latency van ableton ook kan instellen, net zoals je dat kan doen per track? Ik heb het nog niet gevonden. Dit zou voor mij echt handig zijn. Ik laat namelijk een Jomox xbase en een 606 of een mfb502 syncen aan ableton. Die komen dan binnen in audio channels in ableton en hebben een beetje latency zodoende. Nu kan ik alle andere tracks afzonderlijk een beetje latency geven zodat het zaaki weer strak vlamt, maar het zou dus veel handiger zijn als ik dat in in keer kon doen. Het is dus meer een handigheid dan een groot probleem want het is zowio wel mogelijk het zaaki goed in sync te krijgen. Ik wil geen gebruik maken van een externe mixer o.i.d. omdat de externe drumboxen door de master fx van ableton moeten gaan om zodoende een gewenst eindresultaat te krijgen.

Overigens viel me op dat ableton uit sync loopt na een tijdje als ik de Jomox als master instel. Als Ableton master is volgt de Jomox getrouw :) Gelukkig werkt de din sync output van de Jomox bij master and slave settings. Dat hebben ze weer goed gedesigned die Jomoxianen:okdan:

Alvast bedankt voor de tips and tricks.

Gr,

Chris
 
Ik denk dat de oplossing van jouw probleem ligt in het geven van een "negatieve latency" aan de midi kanalen die naar je hardware synths gaan, zodat de noten iets vroeger worden afgespeeld en zodoende de audio latency goedmaken. Hoeveel latency je moet invoeren kun je afleiden uit de latency die wordt opgegeven in de audio settings.

In dit artikel staat een en ander goed uitgelegd:

http://www.sputnikkproductions.com/sos01.jpg
http://www.sputnikkproductions.com/sos02.jpg
http://www.sputnikkproductions.com/sos03.jpg
 
Dank je voor je antwoord. Ik ben bekend met het geven van negatieve waarde aan m'n midi synths. Dit doe ik in de studio eigenlijk alleen maar. Werkt prima. hier gaat het echter om een midiclock, dus geen noten informatie en ook geen clips die je iets eerder kunt laten starten door middel van negatieve latency. Ik vrees dat niets anders op zit om alle andere tracks wat later moet laten starten.

De externe bronnen zijn de jomox en de tr606. Deze komen live binnen. Ze hebben dus latency. Ik kan echter niet de "midi clock out" negatieve latency meegeven toch?

Je zou kunnen zeggen: Wat doe je nou moeilijk neem de drumboxen gewoon op in een clippy en voila, maar ik vin het juist leuk voor live om lekker die step sequencers van die bakkies te programmen terwijl ze lekker meebulderen met ableton

Gr,

Chris
 
hee, heb je hier DE oplossing al van gevonden??
heb nl. hetzelfde probleem, moesten bij het vorige optreden 3x opnieuw starten :(
 
Back
Top