[powered speakers] Behringer Ultrawave Versus JBL Eon15 G2

Maks

Gromit the Evil Operator
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.810
Locatie
Antown
Ik wil aktieve versterking kopen, voornamelijk voor mijn Elektronische drums (diepe bassen, snerpige hi's, ..), en andere toepassingen

Nu had ik de Jbl Eon 15 G2's op het oog, maar de behringer B300's wekken -zeker als je naar de prijs kijkt: 1Eon = 2 B300's- mijn intresse.

Nu wou ik hier wel eens wat meningen schooien...


Met de G2's heb ik wel eens gewerkt, mar ga ze nog is extra testen. de behringers moet ik ook nog gaan testen. volgende week

info:

behringer b300 - 339€ germany

info: http://www.behringer.com/B300/index.cfm?lang=ENG
reviews: http://www.zzounds.com/productreview--BEHB300




jbl EON 15 g2 - 685€ germany

info: http://www.jblpro.com/eong2/eon15g2.htm
reviews: http://www.zzounds.com/productreview--JBLEON15G2
 
het worden wrs de eon's, maar ik geef em nog ff een schoppert...
 
Origineel geplaatst door Sjaak
Ik heb ze overigens niet gekocht, want HK Audio klonkt nog veel beter en was ook goedkoper.

welk type heb je?
 
Ik heb de HK Audio Lucas XT gekocht, 1 sub-woofer + 2 satelietjes, prijs 1200 EUR. Als je de specs ziet denk je...hmmm...10" woofer, das te weinig maar schijn bedriegt, er zitten 2 digitale versterkers in ;) Ze hebben ook nog grote modellen voor als je meer power nodig hebt of floor modellen ala de EON. Als je stereo speelt is zijn die HK Lucas sets heel handig want je hebt gewoon 1 volume knop ipv met 2 JBL's per speaker apart en dan nog wel op de achterkant....helemaal niet handig als je op het podium staat, daar hebben ze bij JBL niet over nagedacht.
 
ik ben geen behringer hater maar van speakers maken weten ze niet veel.
Ik heb nog geluid moeten fixen voor vrienden in een zaatjel met b300's en het klonk voor geen meter. Het geluid van een behringer B300 is naar mijn gevoel zeer slecht, slordig en redelijk fake qua klank. de bassen komen niet goed door en de hogere toplagen zijn redelijk overstuurd bij hoger volumes (nee ik kom niet boven 0db met mijn ingangssignaal). Aan de mixer (een ecler smac pro 4) of de platendraaier (2 x technics sl1200 met shure 44-7 naalden) zal het niet gelegen hebben.

dus ga voor jbl (of HK, wat ook een zeer goed merk is). Mackie en peavey zijn ook nog redelijk goede merken qua speakers.
 
Back
Top