• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

verkocht Soundtracs solo midi 24

Prijs
150 Euro
Conditie
Gebruikt/vertoont lichte gebruikssporen

microphlexx

Affected user
Lid sinds
8 mei 2005
Berichten
642
Locatie
Gent,Kortrijk
Hierbij wil ik graag mijn analoge mixer verkopen. Een vriend van mij vertelde mij dat er niet zoveel vraag meer is naar analoge mixers. Daarom zette ik de prijs redelijk laag (volgens mij). Prijs is uiteraard bespreekbaar. De mixer kan getest en opgehaald worden in Kortrijk (West-Vlaanderen). Hieronder lees je wat technische uitleg.

Soundtracs solo midi 24
De Soundtracs Solo MIDI 24:4:2:1 is bedoeld is voor opnames en heeft dus 24 kanalen, maar ze hebben allemaal acht groepen en volledige in-line monitoring. Zoals de naam al aangeeft, heeft de tafel MIDI-mute-automatisering, in dit geval voor de belangrijkste ingangen, monitoren, groepen, stereo returns en aux masters.

In-line monitoring is een gemengde zegen, en in zijn voordeel is het feit dat het aantal ingangen op de mixdown effectief wordt verdubbeld. De andere huidige vraag is naar een enorm aantal aux-sends, en de Solo MIDI biedt er zes per kanaal, wat aan de meeste behoeften zou moeten voldoen. En voor het voordeel van 24-trackgebruikers, maakt een effectief direct channel output-systeem het mogelijk om individuele kanalen naar de overeenkomstig genummerde tapetrack te leiden zonder te patchen.

De meting wordt uitgevoerd door LED-balkmeters die zijn gemonteerd in een kleine, verhoogde pod aan de rechterkant van de console, die plaats biedt aan acht groepsmeters plus de belangrijkste stereometers. Plastic krabbelstroken zijn boven de faders en ook bovenaan elk kanaal aangebracht, wat een leuke touch is. De voeding voor de console komt van een rackmount, switch-mode voeding, die geen koelventilator nodig heeft.

Kanaalontwerp
Elk kanaal heeft een keuze uit Mic, Line of Tape input, de microfoon input is een gebalanceerde XLR, met de tape en line ins op gebalanceerde jacks. Echte 48V fantoomvoeding kan worden toegepast op individuele microfoon inputs door middel van een knop die zich helemaal bovenaan de kanaalstrip bevindt; daarnaast zit een rode Peak waarschuwings-LED. Er is een insert point voorzien in het gebruikelijke stereo jack formaat en er is een tape output die kan worden aangesloten op de passend genummerde multitrack input. Verder heeft de mixer acht conventionele groepsuitgangen die direct kunnen worden gepatcht naar de multitrack-ingangen of, flexibeler, naar een patchbay kunnen worden gebracht. In de praktijk zullen de meeste gebruikers kunnen kiezen voor een combinatie van groeps- en directe uitgangen die kunnen worden genormaliseerd naar de tapemachine-ingangen, waardoor het grootste deel van het werk kan worden uitgevoerd zonder enige patching.

Zoals de traditie voorschrijft, herbergt het volgende gedeelte in elke zichzelf respecterende kanaalstrip de aux-sends, waarvan er zes zijn. Ze kunnen allemaal afzonderlijk worden geselecteerd pre of post fade door middel van interne links.

Hoofdsectie
Omdat dit een in-line console is, is de master sectie verfrissend overzichtelijk. Het bevat vier stereo returns, elk met twee-band EQ, Level, Pan en Aux controls, waarbij de laatste aux bus 1 voedt. Omdat de returns stereo zijn en de sends mono, wordt een som van de linker- en rechtersignalen naar de aux bus gestuurd.

Alle acht groepen kunnen worden doorgestuurd naar de stereobus tijdens het mixen en opnieuw zijn Solo- en automatische mute-knoppen aangebracht. Een leuke toevoeging is de toevoeging van panknoppen, waarmee de individuele groepssignalen in de stereomix kunnen worden gepand in plaats van dat ze worden voorgeprogrammeerd op afwisselende linker-/rechterbussen, zoals vaak het geval is.

De masterfaders hebben gele doppen en staan dicht op elkaar, waardoor gecontroleerde stereofades eenvoudig zijn, terwijl de metersectie de groepsuitgangen plus de masterstereo-uitgang bewaakt. Status-LED's aan de onderkant van de pod geven fantoomvoeding, PSU en Solo-status weer. Wanneer een kanaal wordt gesolo'd, komt het niveau ervan omhoog op de linker-/rechtermeters, maar de meterstand wordt beïnvloed door de Solo-trimregeling. Deze heeft een middenvergrendeling voor nauwkeurige meting.

Qua aansluitingen heeft de mastersectie groepsuitgangen 1 tot 8 op ongebalanceerde jacks, groep Insert (Inject!) punten, gebalanceerde return-ingangen, zes ongebalanceerde aux-uitgangen, master linker- en rechter-gebalanceerde jackuitgangen met insert-punten, plus speciale studio- en controlekameruitgangen op ongebalanceerde jacks. Daarnaast zijn er twee sets tweesporeningangen, beide gebalanceerd, en een volledige set MIDI In-, Out- en Thru-aansluitingen.

Automatisering
Het MIDI-dempingssysteem is gebaseerd op dat wat is ontwikkeld voor eerdere Soundtracs-consoles en heeft als voordeel dat het heel eenvoudig te gebruiken is. MIDI-demping wordt aangestuurd vanuit een centraal gedeelte met slechts acht knoppen, twee uitleesvensters met zeven segmenten en een paar leds. MIDI-demping kan in een stand-alonemodus functioneren of kan worden gebruikt in combinatie met een externe MIDI-sequencer.



2.JPG
 

Attachments

  • 1.JPG
    1.JPG
    454,6 KB · Bekeken: 63
  • 3.JPG
    3.JPG
    360,6 KB · Bekeken: 65
  • 4.JPG
    4.JPG
    148,2 KB · Bekeken: 62
Back
Top