Ik had beloofd een walsje te maken voor een vriend die Celi heet...

Ik hoor 6/8 ipv 3/4. Een wals is 1 2 3 1 2 3, terwijl je compositie (IMO) een 2de puls bevat: 1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 5 6, te vergelijken met een soort pendulum fx.
Maar laat dit de pret niet bederven om met verschillende time signatures te experimenteren. Blijven gaan! ;)
 
raar-jiskefet.png


Maar wel leuke poging! En de tekst lust ik ook wel. Beetje oude Marcel Vanthilt vibes. En het zet mij aan om eindelijk eens wat muziek te gaan maken ipv met omliggend gedoe bezig te zijn.
 
Ja ik heb bewust geflirt met verschillende euh intervallen of timings of hoe heet t. Ik wou geen weense wals klassieke swung.

Het arrangement is ook nog niks, ik doe maar wat live fills met de cr78 en eens dat opgenomen is komt de synth en stem. Dus een eventuele volgende take kan weer helemaal anders zijn…
 
ik vind hem tof. heel raar maar wel leuk. die machines klinken ook lekker zeg.
 
Ik had op beide drumbakken waltz patterns gekozen maar de ERM klok ingesteld op 300 bpm in 6/8 - en dat bleek ongeveer 225 bpm te zijn volgens ableton, dus met die bpm heb ik maschine gepoogd 3/4e te laten doen maar uiteindelijk heb ik de synth gewoon zelf ingemept (midi) en 50% gequantised op een 3 staps grid ipv 4 to the floor grid. De audio in ableto vd midi opgenomen terwijl ik met de adsr pruts op de juno.
Vervolgens de 2 apart opgenomen drumbakken wat millisecondes versleept tov elkaar in ableton, tot ik t geinig vond klinken. Uiteraard tweak ik de patterns terwijl ze samen spelen. Ik probeer iets qua variatie op t gevoel te doen om daar dan achteraf amper rekening mee te houden tijdens t inspelen vd synth (omdat ik geen idee heb van welk aantal bars ik eerder gebruikte in mijn gevoel tijdens de drum variatie)
het zou dus veel gelikter kunnen, maar waarom zou ik dat doen, dan moet ik nl plannen en nadeken ipv gewoon 'voort doen' met wat er is, zero edits, max lol
Uit luiheid enkel fx via ableton. Uiteraard kan alles terug door de mixer om met hardware te doen, maar ik vond de stems t niet waard: is maar n kladje.
 
Cool. Creatief en speciaal.
Maar ik hoor geen waltz ?? 4/4 met triplets...of zoiets???
Tis maat een gevoel...
 
Mja ik ken er niks van. Ik begin met op 2 bakken ouder dan de 80’s waltz te kiezen. De specialist mag t me vertellen wat er schort dan.
 
Er short niets aan hoor. heel cool en creatief 8)
 
Wat moet ik hiervan vinden, heel eigenzinnig in ieder geval en kon af en toe een kleine lach niet onderdrukken. :)
 
Dank voor t luisteren. Op n bepaald moment dacht ik dat t een soort van DAF does waltz was, terwijl ik bezig was. In een eerdere versie was t een 4/4 synth met n bass lijn. Maar dat was nog een beel vreemder schepsel 😅
 
  • Duimpje
Duimpjes: Vic
Hij schreef “het maakt niet uit of ik zeg dat t goed of slecht is, ik weet dat je aan het experimenteren bent”

- het haalt zaterdag een lokale radio te Gent vermoedelijk. Dat voelt best vreemd 😅
 
  • Duimpje
Duimpjes: Vic
Back
Top