[Windows XP] SP2 roeleert!

koediman

--<{(OoO)}>--
Lid sinds
11 augustus 2003
Berichten
3.485
Locatie
Rotterdam
vandaag via windows update de NL versie van SP2 geïnstalleerd... en hoewel ik er niet veel van verwachtte is m'n pc er lekker snel van gaan lopen en wat nog mooier is, ik had een probleem met m'n geluidskaart wat nou voor een groot gedeelte opgelost is.

ontzagwekkend trouwens, hoe die update verloopt... als je het een beetje volgt zie je dat er ontzettend veel veranderingen aangebracht worden... dat het allemaal soepeler ipv stroever gaat draaien is een wonder... alle lof aan microsoft dit keer!! :okdan: (mag toch ook weleens gezegd worden?)
 
tja....tis laat hè ?

ondertussen heb ik ook maar ff geupdate.....:eureka:
 
tsja... echt nodig is het misschien niet... maar nu heb je ook al programma's die vragen om XP+SP1 ... zal binnenkort wel normaal zijn om SP2 erop te hebben zitten, dus meegaan met de tijd is misschien wel zo'n goed idee.... zeker als er ook nog eens kans is dat je systeem ietsjes sneller gaat lopen.

disclaimer:
hoewel alle problemen en oplossingen daarvoor wel bekend zijn ondertussen (SP2 is al een tijdje uit in't engels), kan een backup vantevoren maken nooit geen kwaad. 8)
 
Er zijn onder de motorkap behoorlijk ingrijpende changes gemaakt.
Ik begreep dat het qua performance niet veel scheelt, in wat benchmarks die ik zag was SP2 meestal ietsje sneller.
Maar dat was vooral games (DirectX 9.0c).

Griezelig is wel het geval van opeens niet meer werkende software; zo wilde mijn printer om onverklaarbare redenen niet meer werken, moest eerst een vage fix downloaden bij de fabrikant.

Zoiets was precies mijn angst bij zoiets als de Nord Modular editor; aangezien dat ding niet echt volgens de regeltjes der windows compatibiliteit is geschreven, zagen we al eerder kleine probleempjes ontstaan bij de XP gebruikers.
In SP2 is er gelukkig naar ik zo snel kan zien geen probleem. Maar stel nou dat SP3 de NM editor dus om zeep helpt?
Clavia verleent immers geen support meer op de NM 1 editor...
Let op ik zeg STEL hè... niet dat er allerlei vage geruchten de ronde gaan doen... ;)

Overigens denk ik dat je weinig keuze hebt qua installatie; tegenwoordig is de security situatie op internet zó slecht dat een onvoldoende beveiligde PC gewoon binnen de kortste keren voor de bijl gaat.
Even een simpel voorbeeld: een vers geinstalleerde Windows XP, is meestal al besmet voor je de eerste updates hebt kunnen downloaden van Microsoft. Onderzoek geeft aan: een "survival time" van minder dan 14 (!) minuten.
Tipje: download daarom de redistributable (alles-in-één) package zodat je bij herinstallatie meteen naar SP2 kan patchen.
 
Bericht door een moderator:
Ik heb 'm verplaatst.
Deze heb ik laten staan ipv. te verwijzen naar Tweakers vanwege het zeer grote belang voor élke windows gebruiker, dus óók de gebruikers van muziek software.
 
als waarschuwing voor diegenen die altijd inloggen via het administrator account van Windows XP : SP2 kan het wachtwoord wijzigen. Probeer er dan nog maar eens in te komen :frons:
 
Niet onverstanding om eerst een (ghost) backup van je systeem te maken voor het geval dat.
 
Origineel geplaatst door Hanz
Even een simpel voorbeeld: een vers geinstalleerde Windows XP, is meestal al besmet voor je de eerste updates hebt kunnen downloaden van Microsoft. Onderzoek geeft aan: een "survival time" van minder dan 14 (!) minuten.
Tipje: download daarom de redistributable (alles-in-één) package zodat je bij herinstallatie meteen naar SP2 kan patchen. [/B]
Toen ik de laatste keer mijn pc installeerde werd ik er echt helemaal gek van. Nog voor ik de updates kon downloaden schakelde de pc weer automatisch uit. Op zo'n moment wens je de makers van zo'n ontzettend grappig virus echt de meest pijnlijke dood. :)
 
Even een simpel voorbeeld: een vers geinstalleerde Windows XP, is meestal al besmet voor je de eerste updates hebt kunnen downloaden van Microsoft. Onderzoek geeft aan: een "survival time" van minder dan 14 (!) minuten.

Omdat dit direkt asl onzin te bestempelen gaat me op dit moment iets te ver.. maar ik sta hier zéér sceptisch tegenover.. kun je dit toelichten..?
 
Origineel geplaatst door Jazper
Omdat dit direkt asl onzin te bestempelen gaat me op dit moment iets te ver.. maar ik sta hier zéér sceptisch tegenover.. kun je dit toelichten..?

Jaartje geleden moest ik ook een pc opnieuw installeren. Updates moest ik via het web ophalen...

Binnen een half uur stond er een virus op. Was wel destijds toen er veel virussen actief waren.
 
Dat tegenwoordig je windhoos PC 24/7 aan het internet hangen gevaarlijker is dan een zuid afrikaans bordeel bezoeken is eigenlijk niet te geloven.

Maar ik zou niet verwachten dat de hedendaagse virussen bedoeld waren om computers uit te zetten of kapot te maken. Juist dat ze gebruikt worden om zoveel mogelijk computers tot zombies te maken en het is zelfs al zo erg dat zulke zombienetwerken geld opleveren in de 'scene', en niet zo weinig ook. Met name spammers maken dankbaar misbruik van geinfecteerde computers om hun penisvergroters en weet ik het al niet aan de man/vrouw te brengen. En ze gebruiken dus argeloze mensen die hun zaakjes niet echt op orde hebben om zo de rest van de wereld lastig te vallen om zelf daar een paar centen aan over te houden. Je zou bijna zeggen tegen de muur met die gasten. Of een jong gastje van 13 jaar die uit verveling hele netwerken gaat lopen slopen met allerlei tooltjes die vet kicken zijn. Pa en ma die bij god niet weten wat zoonlief (dochterlief?) allemaal uitspookt totdat de wouten op de stoep staan.

En vaak zijn dit soort problemen al te voorkomen door de juiste maatregelen te nemen. Een virusscanner helpt al redelijk veel en de updates van MS downloaden ook wel. Maar je wordt eigenlijk een beetje paranoide van al die updates die je regulier uit moet voeren. En dan ook nog eens bijv extra maatregelen zoals poorten dichtgooien en anti-spyware tools gebruiken. Want eigenlijk wil je daar helemaal niet mee bezig hoeven te houden.
En natuurlijk is MS de hoofdschuldige door het maken van brakke software maar ze proberen het dan af te schuiven op de lamme takken die niet op tijd updaten. Nou ja gedeeltelijk hebben ze wel gelijk maar nu eindelijk na SP2 mag je veel minder gezeik verwachten.

Tip: Download de service packs administrator setups zodat je een clean install ook zonder internet kan uitvoeren inclusief een vuurmuur en/of virusscanner. En douw die kabel d'r pas in als alles beveiligd en gebackupped (ghost) is.
 
Origineel geplaatst door Jazper
Omdat dit direkt asl onzin te bestempelen gaat me op dit moment iets te ver.. maar ik sta hier zéér sceptisch tegenover.. kun je dit toelichten..?

Natuurlijk. Ik werk op de internet afdeling van KPN, waaronder de zakelijke internet diensten en consumenten providers vallen. (met uitzondering van XS4ALL trouwens, al wordt wel nauw samengewerkt).
Gisteren was er toevalligerwijs nog een presentatie / discussie waarin onze security officer dit getal expliciet noemde, samen met de hoeveelheid gevangen virussen, het aantal portscans etc. etc.

Ik had trouwens al eens eerder soortgelijke getallen gehoord.
'Grappig' wordt het als je het als "benchmark" gebruikt:
Het schijnt dat de "survival time" in het afgelopen halfjaar is gedaald van 30 minuten tot genoemde 14 minuten.
Vergeet niet, het zijn statistieken. Die zijn natuurlijk altijd gevoelig voor subjectieve interpretatie.

Zie ook het Internet Storm Centre, waar dit soort dingen ook worden bijgehouden: http://isc.sans.org/index.php
Zie ook de DShield site: http://dshield.org/

survivalgraph.php


Een zeer interessant artikel: Windows XP: surviving the first day.
 
Als je dan toch windows gebruik hier wat tips

-Gebruik idd een antivirus
-Gebruik in internet explorer maar mozilla (IE verwijderen!!)
-Gebruik geen outlook express maar webmail !!!
-Gooi msn er af en gebruik lekker gaim!!
-Flikker mediaplayer er af en gebruik gewoon winamp of zo.

Nu ben je al een heel stuk veiliger omdat je zo veel mogelijk software gebruikt die niet van MS is.
 
Zolang je de firewall vergeet, Mono, ben als alsnog binnen luttele minuten het bokkie.

Het magische drietal:
-Firewall
-Anti virus
-Anti spyware (niet onbelangrijk!)

Verder zal je in toenemende mate zien dat Mediaplayer een essentieel onderdeel is van Windows, vanwege de hele ingebonden rechtenmanagement issue. Bepaalde nieuwe HDTV DVD's (mogen niet zo heten, maar even ter vergemakkelijking) werken met de Media Player 9 codecs die om de zoveel daagjes netjes even naar huis willen bellen of alles nog klopt qua rechten... :o:
 
Vanaf maandag werk ik met een extra pc waar geen enkel netwerk snoertje inkomt. Installeren via cd brandertje, werken met windows xp en muziek software. Verder helemaal niets. Nog geen winamp.

Dan hou ik mijn oude systeem lekker om mee te surfen, video's kijken, porn downloaden, software testen, mail checken etc. :)

Naar mijn mening de beste oplossing. Ook om je pc lekker schoon te houden en geen onnodige files op de HD te krijgen zoals temporary internet files etc.
 

Vergelijkbare discussies

Back
Top