Launchpad Visualisation Generator

geschirrspüler

ex pocketzip
Lid sinds
8 juni 2006
Berichten
1.470
Locatie
belgië
launchpad%20visualisation%20generator.png




Launchpad Visualisation Generator is een stukje software dat automatisch visuals genereert op de Launchpad op basis van binnenkomende MIDI-data.

Elke "tick" komt overeen met een nieuwe frame in de visualisatie. In note-based mode creëert elke binnenkomende noot een tick. In MIDI clock mode komt elke kwartnoot overeen met een tick. Sommige ticks zijn "major ticks" en hebben een groter effect op de visualisatie dan gewone ticks. Major ticks worden gedetecteerd op basis van een vast interval (bijvoorbeeld, om de vier ticks is er een major tick) of bij het overschrijden van een ingestelde velocity treshold in note-based mode.

Op dit moment zijn er vier visualisaties:
- Willekeurige patronen: Elke major tick creëert de basis van een patroon dat op een willekeurige manier naar buiten wordt uitgebreid.
- Game of Life: Een implementatie van Conway's Game of Life met een grid dat wrapt aan de uiteinden. Elke tick komt overeen met een iteratie, major ticks veranderen de kleur en herinitialiseren de grid indien nodig (alle cellen dood of een bepaald patroon dat zich al 4 keeer herhaald heeft).
- Snake: Een zelfspelend Snake-spel waarbij elke tick overeenkomt met een frame. Major ticks veranderen de kleuren en starten een nieuw spel als de slang dood is.
- Tunnel: Toont een UFO die door een willekeurig gegenereerde tunnel vliegt. Major ticks veranderen de kleuren.

In de video staat de Launchpad Visualisation Generator in note-based mode en krijgt hij MIDI notes aan van Ableton Live door de LoopBe virtuele MIDI-interface. Dit kan natuurlijk ook perfect met andere DAW's. Je zou hem bijvoorbeeld ook via een MIDI-interface aan externe gear kunnen hangen of laten aansturen door MIDI clock vanuit DJ-software zoals Traktor.

JAR-file te downloaden op https://dl.dropboxusercontent.com/u/10044721/launchpadVisualisationGenerator.jar

P.S.: Zoals jullie zien heb ik nog 4 slots over voor nieuwe visualisaties. Als er interesse is wil ik ergens in de komende maanden nog wel wat visualisaties bijbouwen, suggesties welkom in dat geval :)
 
Back
Top