CubaseSX vraag mbt filter

Jordy Lishious

Nieuwkomer
Lid sinds
8 juli 2003
Berichten
4
Ok mensen, ga me niet uitlachen, want het volgende kan misschien wel komisch zijn! :o:

Ik heb een loopje in een audio spoor gezet en wil deze gedurende een aantal seconden van dof naar helder filteren. Open en dicht dus heheh...

Ik heb al geprobeert om het loopje af te spelen, en terwijl ik op Record druk, aan het filterknopje te draaien (ik gebruik gewoon de standaard "StepFilter" als plug-in). Dit werkt dus niet, aangezien Cubase over mn loopje een nieuwe audio file plant. Waarschijnlijk zal tekenen wel een hele goeie optie zijn, maar ik weet dus echt niet waar ik dit kan doen...

Wie kan me hierbij misschien een handje of 2 helpen?! :)

Alvast bedankt!

JL off....
 
In Logic doe ik wat jij wilt door de bewegingen op het spoor er naast op te nemen. Het spoor ernaast heeft dan het zelfde kanaal. Dat werkt ook zo bij Cubase volgens mij.

Als je echt een heel vet filter wilt die doet wat jij wilt, dan kan je is de computermusic (tijdschrift) kopen. Daar zit dan gratis de OHMYGOD filterplug bij van http://www.ohmforce.com , die is echt heel vet.

http://www.computermusic.co.uk
 
Niet op de record-knop drukken maar de 'W' knop (van Write)
Staat bovenin je filter plugin.
Write indrukken (wordt rood) op play drukken en draaien aan de knoppen.
Daarna links onderin op het '+' symbool drukken, komt er een volumetrack bij. In het raampje klikken en zoeken naar het sterretje. Deze aanklikken en voila, dan zie je onder je audiofile je geautomatiseerde filtersweep lopen welke je kan bij/vertekenen als je wilt.

Voor de rest nog en TvT (Tip van Tom);
RTFM!! (Read The Fucking Manuel)

Succes,


gr. Tom;)
 
Back
Top