808 en 909 link verzameldraad

SRPP

Ouwe rot
Lid sinds
14 november 2010
Berichten
1.853
Locatie
Rosmalen
Op het web zijn inmiddels op zo veel plekken initiatieven aan de gang en layouts te vinden voor 808 en 909 klonen, dat ik een beetje de weg kwijt ben. Zelf wil ik nog wel eens een 909 kick bouwen, dus ik was aan het kijken of ik daar ergens een leuke layout voor kon vinden.
Nu was er ooit een site in duitsland die altijd al lastig te vinden was, maar waarvan ik de link nu dus al helemaal niet meer kon vinden.
Vandaar dus even een overzichtje met wat opmerkingen erbij, hopelijk hebben jullie meer aanvullingen (waar ook de site die ik zocht bij staat ;)).

http://www.christian-hartig.de/TR-8060/
Een redelijk recente, met layouts!

http://xlargex.xl.funpic.de/
Bestaat al jaren, afzonderlijke layouts voor de instrumenten, maar ook alles bij elkaar en sequencer.

http://www.analog-synth.de/
Hier is een layout te vinden voor een 909 kick, die echter niet zonder problemen is!
Op muffs zijn volgens mij errata te vinden

http://ericarcher.net/devices/tr808-clone/
Perfboard layouts voor 808 instrumenten (en wat simpelere dingetjes, leuke site)

http://cv.hexinverter.net/?page=projects
Hexinverter, shop, heeft PCB's voor 808 en 909 dingen, layouts niet beschikbaar, maar de bouwbeschrijvingen zijn misschien wel handig?

http://www.9090project.co.uk/
909 kloon, PCB's nog te koop? Layouts niet beschikbaar, maar wel wat informatie.

http://www.colinfraser.com/tr909/my909.htm
Niet veel info

http://praxistest.cc/808basedrum/
Simpel layoutje, iemand op muffwiggler heeft uit de componenten layout een PCB om zelf te etsen gedestilleerd volgens mij. Zelf ook een gebouwd en werkt prima.

LOL! Na nog wat meer intens googlen toch de site gevonden die ik zocht:
http://www.msc175.de/module.htm
Jammer dat ie alles op volledige eurokaarten heeft zitten, ipv zo compact mogelijk, en dat ie van een busstructuur gebruik heeft gemaakt, maar alles wat je zoekt, en meer, is hier te vinden.

Afijn, hoop dat dit nuttig is. Iemand nog aanvullingen?
Op Muffwiggler en Electro-music zijn trouwens nog een hoop threads te vinden over 808/909/percussie in het algemeen.
 
Njah is toch gewoon gebaseerd op de 9090? Hij doelt op de sequencer denk ik.. En wat over de TK-09 RiDrum hier gemaakt ook door een forumlid? .. Zeker het vermelden waard
 
is idd de 9090, maar hij verkoopt complete onderdelen pakketten en is idd met een sequencer bezig.
 
Oh ja, die ook, maar da's een van de onfortuinlijkere initiatieven. Bezint eer ge begint, maar volgens mij accepteert Doug al geen nieuwe orders meer?
 
Oh ja, die ook, maar da's een van de onfortuinlijkere initiatieven. Bezint eer ge begint, maar volgens mij accepteert Doug al geen nieuwe orders meer?

Onfortuinlijk geworden inderdaad, maar was het in het begin niet. Ik krijg de mijne (eerste batch) vrij snel en de support was goed. Met de laatste batch is het afgegleden. Die is volgens mij nog niet eens geleverd. Hij accepteert niks meer lijkt me.

Het bijbehorende forum was wel een goede bron van informatie, zeker omdat de MB-808 weer gebaseerd is op de mods van microlarge, en er dus van alles te vinden is over die mods, wat bij microlarge wat minder uitgebreid beschreven is.
 
Het forum heb ik nog niet bekeken, maar misschien toch die info eens even veiligstellen, de kans zit er dik in dat dat zomaar ineens weg kan zijn.
Maar jouw levering is bevestigd of heb je hem al?
 
Back
Top