tip voor als je zelf een 19" kastje in elkaar gaat zetten

jes303

DIY brain mods
Lid sinds
30 augustus 2002
Berichten
802
Locatie
Transistorbasstraat 303
ik heb zelf ooit voor heel veel geld van die 19" profielen / strips gekocht, maar nu ik weer aan een nieuw projectje ben begonnen ging ik ff op internet zoeken. oa. bij http://www.new-line.nl/webshop/list.asp?c=81 verkopen ze spul maar er is ook een directe importeur / fabrikant:

http://195.86.135.234/www.fliteware.nl/

19" profielen (staal en alu):

http://195.86.135.234/www.fliteware.nl/content.php3?table=producten_nl&itemid=8090&sync=0
http://195.86.135.234/www.fliteware.nl/content.php3?table=producten_nl&itemid=8004&sync=0

die alu profielen zijn slechts 4,27 euro p/m. heb ik destijds 25 piek per meter voor betaald. vuile afzetters, die muziek(-elijke) zaken.
 
Bij de gemiddelde doe-het-zelf zaak kan je voor niet al te veel geld genoeg materiaal bij elkaar halen om zelf een rack te bouwen. Voor € 55,- heb ik een 20 H 19" rack gebouwd. Dus zoveel hoeft het niet te kosten.
 
Precies.
Mijn rack is dan een simpele 8HE kubus van MDF zonder voor of achter deksel dus puur iets voor in huis.
Ik heb 2 meter rackprofiel gekocht wat dus ook behoorlijk prijzig was. 11 euro in totaal ofzo.
Het mdf heb ik bij de FIXET gehaald. Effe met die man gebabbeld en hij heeft alles voor mij op maat gezaagd.

gaatjes boren, deuvels met houtlijm dr in, en ook lijm tussen de aansluitende delen. Nog wat gaatjes boren zodat je ook een paar schroeven dr in draait en klaarrrr is je Rack.
19"profiel van te voren aan de zijdelen bevestigen scheelt zoveel gepriegel!.
Wat kostte me die kist? Ik denk dat ik 22 euro kwijt was aan materiaal. Ik heb nog een flinke meter rackprofiel over, en ook een hoop deuvels.

De kast heb ik wel extra diep gemaakt (dieper dan de 32 of 36 centimeter kasten die ik overal zie).
Hij is 45 centimeter diep omdat je dr dan ook een sampler in kwijt kan.
Anders steekt die dr achter uit.
Het enige wat ik nog een keer moet doen is het ding een kleurtje geven.

-C-
 
maar de alu profielen die je bijv bij de gamma haalt zitten geen vierkante gaten in waar je van die kooimoeren in kan stoppen. ik heb in de loop der tijd een aantal 19" rackjes en schappen met deze goedkope profieltjes gemaakt omdat ik op de duurdere profielen wilde bezuinigen, maar kom hier toch weer op terug omdat ik het onhandig vind om gaten te boren en met boutjes en moertjes te kutten die niet aan het profiel vastzitten.

het mooie van die speciaal gemaakte profielen is dat de kooimoer die je erin klikt op z'n plek blijft zitten dus is een bout erin draaien snel en gemakkelijk. alleen de meeste zaken vragen er absurd hoge prijzen voor tov een 'ordinair' profieltje. daarom heb ik dus deze thread geplaatst.
 
ik ben vandaag even op uit geweest om van die Kooimoeren te kopen, maar ze kennen en heben die moeren niet. weet iemand waar je die kan kopen?
 
Origineel geplaatst door mr space
ik ben vandaag even op uit geweest om van die Kooimoeren te kopen, maar ze kennen en heben die moeren niet. weet iemand waar je die kan kopen?

in Nijmegen heb ik ze wel eens bij EIG kunnen kopen. (Wolfkuilseweg)
 
Waarom is die troep zo duur?
Niet omdat ze je willen afzetten, maar de vraag en de omzetsnelheid hebben daar mee te maken. Iets wat de detailhandel slechts één of twee keer in het jaar verkoopt is veel duurder dan andere artikelen wegens de extra kosten die er dan gemaakt moeten worden.

Ooit eens een onderdeel voor een huis-roomijs-machine willen kopen, dat twee keer zo duur bleek te zijn dan een volledig nieuw apparaat. Dus nu heb ik twee ijsmachines! Yammie!

Wout
 
Back
Top