Disk2file werkt super

wesko

Artificial sounds R real
Lid sinds
8 november 2002
Berichten
962
Locatie
de Zaanstreek
Ik heb gisteren DISK2FILE aangeschaft voor $25 of zo (via credit card gekocht, vandaag via mail binnen). Het maakt een ISO-bestand aan om je eigen Akai S2000 native sample-CD van te branden. De bron is een SCSI schijf: bij mij de ZIP drive die aan de sampler (en PC) zit.

Stop een ZIP schijf in de drive en zorg dat je samples er op staan. Start DISK2FILE en start het conversieproces. Nu wordt de ISO file gemaakt op de PC waar je maar wilt.

Met "Nero CD burner" kun je een ISO file openen en direct branden. Dat doe ik met een SCSI brander op de PC. Het gaat alleen via file->burn image (dus geen wizzards etc gebruiken). Er zijn meer pakketjes die dit wel kunnen, volgens mij ook Easy CD creator.

De ISO file is een beetje groot (96 MEG) maar omdat het veel lege ruimte is, is hij ingepakt maar 7 MEG. Hij is tijdelijk te downloaden (er staan mijn Eminent 310 testsamples en geluiden van een Nissan op :) ):

http://www.weskomusic.nl/refer/weskomusic/iso/eminent.zip

Je kunt met Disk2file ook van deze ISO file een image voor je sampler-ZIP-drive maken (op een lege ZIP schijf). Dan hoef je niet te branden. Er is een gratis demoversie te downloaden op http://www.zicweb.com/disk2file/disk2file131.exe
 
Maar pas op met terugschrijven van een ISO file naar SCSI disk... ik heb geen SCSI harddisk (maar XP vond van wel) enr bij het terugschrijven naar ZIP drive ging wat mis... XP file system overschreven en nu PC zwaar in de war :(

Moet je ook maar niet alles willen he?

En disk2file is niet zo goed in teruschrijven want er treden vreemde fouten op (een ZIP image kan niet meer terug worden geschreven omdat de software vindt dat het niet past).
 
Back
Top