• Het Marktplaats Archief kan als naslagwerk worden gebruikt. Alle advertenties die in het archief staan, zijn gesloten en dus niet meer actief. De aangeboden producten zijn niet meer te koop. Advertenties worden naar dit archief verplaatst als de eigenaar de advertentie heeft gesloten of wanneer er langer dan 30 dagen geen activiteit op een advertentie is geweest.

    Het heeft dus geen zin om de aanbieders te benaderen met vragen over een product dat niet langer te koop wordt aangeboden. Doe dit dan ook niet. Het voorkomt ergernis.

Roland EG-101

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

creme_brulee

Stamgast
Lid sinds
20 Maart 2004
Berichten
360
Locatie
Amsterdam
De EG-101 is een van Rolands dance-georienteerde Groove-machines die je zelden te koop aangeboden ziet. Grof gezegd is het een MC303 met ingebouwde stereoversterker en 2 krachtige 15 Watt boxen, een 4-oktaafs, aanslaggevoelig toetsenbord, een SP-202 achtige sampler (hifi 32 Khz, lofi 8 Khz), een D-Beam controller (om net als bij een Theremin realtime het geluid te beinvloeden met handbewegingen), een arranger-functie (om mee te spelen met een begeleidingstrack), maar ZONDER stepsequencer.

Hij heeft dezelfde sample-based synth- en drumgeluiden (448 stuks) zoals de MC303, barstensvol TB303, TR909. TR808, CR78 en meer en hij is dan ook ideaal om via MIDI als sound-module te gebruiken. Via de inputconnector kun je zelfs het geluid van een andere synth of drumcomputer door de EG-101 heensturen, die realtime veranderen met een filter of ringmod effekt en mixen met het geluid van de EG-101 zelf. Hij is 11-part multitimbral, waarbij je elke part realtime kunt uitschakelen en het volume, panning en effekten kunt instellen. Voor de drums kun je dat ook nog eens voor elke individuele drum-part doen.

Naast de Arranger heeft hij net als de MC303 een Real-Time Phrase Sequencer, voor het combineren van en meespelen met voorgeprogrammeerde begeleidings-loops.
Verder heeft hij o.a. draaiknoppen om real-time de effekten (cut-off, resonance en reverb) te veranderen, een arpeggiator, portamento (glide), Line input, Mic-input enz. Samples kun je effekten meegeven zoals pitch, timestretch, filter en ringmod.

Wat ook leuk is dat 4 drumsamples van de RPS drumloops door eigen samples vervangen kunnen worden. Hij heeft dus geen stepsequencer, maar wel een realtime recorder.

Kortom niet het meest geavanceerde keyboard, maar wel een combinatie van functies die je in geen enkele ander muziekinstrument tegenkomt en die daardoor ontzettend leuk is om mee te spelen.

Hij ziet er nog heel netjes uit en komt inclusief adapter en Nederlandse handleiding als pdf op een cd.

Vaste prijs is € 125,- dus s.v.p. niet lager bieden via PM en ook liever geen ruilvoorstellen.
Hij is op te halen in Amsterdam, ik verstuur hem niet.
 

Attachments

  • IMG_3248.jpg
    IMG_3248.jpg
    81,7 KB · Bekeken: 119
  • IMG_3247.jpg
    IMG_3247.jpg
    71,3 KB · Bekeken: 91
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top