Synthforum

Mededelingen

Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 7 september 2014, 08:48   #81
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 5.962

Oorspronkelijk geplaatst door Arv Bekijk bericht
En dat zat dus al op de Roland MC-303. 1996.
en eigenlijk ook al op de Yamaha TG33 en Kawai iets

soort van dan

Dextah ik wil hem ook NU kom we gaan naar het Korg kantoor en gaan verhaal halen
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 7 september 2014, 13:03   #82
dextah
Vintage lid
 
dextah's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 juli 2002
Berichten: 2.983
Goed plan!

Jij hebt mijn tweede electribe obsessie reeks aangewakkerd.
Volgens mij speelde we in parijs toen.
Meteen weer een esx gekocht daarna en weer een gekocht en weer gekocht en weer verkocht.. En nu wil ik deze en snel!


Oorspronkelijk geplaatst door smackos Bekijk bericht
en eigenlijk ook al op de Yamaha TG33 en Kawai iets

soort van dan

Dextah ik wil hem ook NU kom we gaan naar het Korg kantoor en gaan verhaal halen
dextah is offline   Met citaat reageren
Oud 7 september 2014, 20:51   #83
SB-SIX
Vintage lid
 
SB-SIX's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 januari 2013
Berichten: 1.938

Oorspronkelijk geplaatst door MacGyverGear Bekijk bericht

Maar zeker een leuk bakkie als je een ff wat moet reizen en niet in je studio kan uithangen.. ben erg benieuwd naar die compatibiliteit met Abelton
Zo te lezen het zelfde als op korg gadget. Dus individuele sporen als audioclips.
SB-SIX is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2014, 10:14   #84
PG13
Verse frit
 
PG13's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 augustus 2006
Woonplaats: 19303
Berichten: 326
Denk dat ik die TR-8 al ga weg doen en één van deze dingen in de plaats neem


http://www.tunnelone.bandcamp.com
http://www.soundcloud.com/tunnelone

Roland TR-808, Roland TR-909, Roland TB-303, Roland JUNO-106, Roland JU-06, Roland JP-08, Korg Monologue, Korg EMX-1, Korg Electribe Sampler, Yamaha Reface DX, Acidlab Drumatix, Pittsburgh Modular System 10, Cyclone Analogic Bass Bot TT-303, Intellijel Atlantis, Mutable Instruments Elements, , Live 9.1 standard.
PG13 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2014, 10:33   #85
PrayersForRain
 
Geregistreerd: 15 augustus 2006
Woonplaats: /
Berichten: 478
TR-8 even bijhouden, leegsamplen met de Electribe en dan wegdoen
PrayersForRain is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2014, 11:12   #86
PG13
Verse frit
 
PG13's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 augustus 2006
Woonplaats: 19303
Berichten: 326

Oorspronkelijk geplaatst door PrayersForRain Bekijk bericht
TR-8 even bijhouden, leegsamplen met de Electribe en dan wegdoen
Hmja

Weet nog niet, vermits ik niet echt een sampler-man ben twijfel ik een beetje tussen beide versies. Anderzijds is die sampler wel exact hetzelfde, met de synth engine inbegrepen. Enkel de PCM drums worden dan vervangen door samples. Maar vrees dat ik weer geen enkele interesse ga hebben of moeite zal doen om er eigen samples in te steken.


http://www.tunnelone.bandcamp.com
http://www.soundcloud.com/tunnelone

Roland TR-808, Roland TR-909, Roland TB-303, Roland JUNO-106, Roland JU-06, Roland JP-08, Korg Monologue, Korg EMX-1, Korg Electribe Sampler, Yamaha Reface DX, Acidlab Drumatix, Pittsburgh Modular System 10, Cyclone Analogic Bass Bot TT-303, Intellijel Atlantis, Mutable Instruments Elements, , Live 9.1 standard.
PG13 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2014, 11:59   #87
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: SENSORED
Berichten: 2.474
Een paar vragen zijn:

- of de electribe 2 sampler ook externe synths kan aansturen?
- Hoe het zit met multisamples. ok ik verwacht geen roundrobin en velocity zones maar als een paar parts iig maar meerdere samples kunnen laden.
- of custom groove templates mogelijk zijn?

Effe wachten op de manual dan maar.


CENSORED
flyweight is offline   Met citaat reageren
Oud 9 september 2014, 12:31   #88
jayoverdose
Vintage lid
 
Geregistreerd: 20 december 2004
Berichten: 1.092
Gaaf ding die sampler denk ik, hoop alleen dat je die lampjes ook uit kunt zetten want dat is het enige wat ik er lelijk aan vind.
jayoverdose is offline   Met citaat reageren
Oud 9 september 2014, 12:49   #89
Ytse
༼ つ ◕_◕ ༽つ
 
Ytse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 december 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 1.913
Als je Ableton Live hebt wat moet je dan met zo'n Electribe sampler? Kan je dan niet beter een Push kopen?
Ytse is offline   Met citaat reageren
Oud 9 september 2014, 19:05   #90
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.633

Oorspronkelijk geplaatst door MacGyverGear Bekijk bericht
Leuk die Electribes.. alleen die max 270 seconden sampling is wel een beetje schraal te noemen voor deze tijd.
Een mobiel schetspad met meer dan 4 minuten sampletijd is niet genoeg ?
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 9 september 2014, 21:04   #91
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 4.879

Oorspronkelijk geplaatst door Niel Bekijk bericht
Een mobiel schetspad met meer dan 4 minuten sampletijd is niet genoeg ?
SDkaartje met een leuk library is achteraf gezien een beter plan
es ff rekenen.. 270 seconden.. da's nog geen 20mb intern geheugen.. geloof dat er zoiets in 'n RM1x ook aan rom zat
Maar kom op ey.. we leven in een tijd dat de 1 terrabyte stick een feit is.. kom zelf tenminste uit de tijd dat een samplert ieder jaar minstens een verdubbeling aan sampletijd kreeg en de 72 pins geheugenbankies..
maar het lijkt wel of de tijd heeft stilgestaan dan in samplerland.
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 9 september 2014, 23:55   #92
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.633

Oorspronkelijk geplaatst door MacGyverGear Bekijk bericht
es ff rekenen.. 270 seconden.. da's nog geen 20mb intern geheugen.. geloof dat er zoiets in 'n RM1x ook aan rom zat
Eh .... 48khz x 2 (stereo) x (16bit/8=byte) x 270 sec = 51840000
51840000 / (1024_2) = 50 mb werkgeheugen, uitgaande van 16 bit stereo.

Ik denk dat je in de war bent met de ESX met 24 mb misschien ?
http://www.synthforum.nl/forums/show...4&postcount=17

En voor de rest:

Citaat:
External storage device
SD Card (More than 1GB), SDHC Card (Up to 32GB) - See more at: http://www.korg.com/us/products/dj/e....FX7MLllS.dpuf
De volca S zeggen ze al gelijk, dat scheelt, die is wel mono:

Citaat:
Memory Size for Sample
4 MB, Maximum 65 seconds

Sampling Frequency
31.25 kHZ, 16 bit

- See more at: http://www.korg.com/us/products/dj/v....r0rgBL9Y.dpuf

Laatst gewijzigd door Niel; 10 september 2014 om 00:13
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 00:10   #93
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 4.879
Ola.. 48khz.. 't rekensommetje van mij was niet heel nauwkeurig maar die 270 seconden zijn mono toch? of ben ik nou blind?


Citaat:
and a maximum of 270 seconds of sampling time (calculated as monaural) - See more at: http://www.korg.com/us/products/dj/e....4CQLk4RL.dpuf
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 00:20   #94
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.633
Nou je het zegt, dat staat niet in de specs !!!

Pff, dan wordt het wel snel schraal inderdaad met de helft bij stereo samples. Nog steeds zat voor losse projecten, net als met de ESX, maar toch.
Hopen dat de cardreaders/writers wel snel zijn dan, en anders de prijs wel gebruiksvriendelijk
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 13:20   #95
jayoverdose
Vintage lid
 
Geregistreerd: 20 december 2004
Berichten: 1.092
270sec keer een beetje vindingrijkheid 8.000.000.000 uur muziek.
jayoverdose is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 14:15   #96
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 5.962
ja wat heb je nodig een paar synth samples van een paar seconden en drums is zowiezo kort altijd...je hebt nog altijd 135 samples van 2 seconden dan.
en stereo samplen...wie doet dat nou nog...nooit iemand gezien die dat doet, dat is net zoiets als douchen met je sokken aan
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 14:15   #97
search64
Vintage lid
 
search64's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 september 2003
Berichten: 815
Ik had eigenlijk wel verwacht dat de Volca een rauwe 12 bit sampler zou zijn...


"I need more cowbell!"
search64 is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 15:24   #98
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.633

Oorspronkelijk geplaatst door smackos Bekijk bericht
ja wat heb je nodig een paar synth samples van een paar seconden en drums is zowiezo kort altijd...je hebt nog altijd 135 samples van 2 seconden dan.
en stereo samplen...wie doet dat nou nog...nooit iemand gezien die dat doet, dat is net zoiets als douchen met je sokken aan
Niet als je stereo synthloopjes wilt gebruiken omdat er geen dual channel supersaw inzit


Oorspronkelijk geplaatst door search64 Bekijk bericht
Ik had eigenlijk wel verwacht dat de Volca een rauwe 12 bit sampler zou zijn...
Aangezien 16 bit standaard is zou dat teveel moeite kosten denk ik.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 16:28   #99
Boost303
Mono-Amine
 
Boost303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2001
Woonplaats: DenHaag
Berichten: 1.623
ik hoop dat ze deze keer wel patternchange quantize op 1 maat als optie erbij hebben ipv elke het hele pattern of te moeten spelen, dat zou de bruikbaarheid voor mij iig een stuk beter maken
Boost303 is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2014, 16:53   #100
bikkel
Everything is on the One
 
bikkel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2001
Woonplaats: Rosario, Argentina
Berichten: 10.911
Electribe samplers zijn leuk, heb een enorm leuke jamsessie gehad vorig jaar met een maatje die de laatste had toen, waarbij ik continu patches maakte op een synth en hij er dingen mee improviseerde op de sampler.

Heb altijd het idee gehad dat een sampler tenzij het een hele eigen klank had zoals 12-bitters met analoge filters en zo niet de moeite waren maar ik ben helemaal om

Ik ga alleen voor een Ensoniq in plaats van de Electribe maar wellicht zit hij toch ineens in mijn koffer als ik weer eens terug kom uit Nederland
bikkel is offline   Met citaat reageren
Reageren

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Diverse spullen te koop, oa 2X Korg electribe Toberco Marktplaats archief 4 15 februari 2011 21:23
Nieuwe producten van Korg Stabby Nieuws 104 14 juli 2010 19:33
Nieuwe Korg producten! Terra Pee Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 44 19 januari 2007 23:33
NAMM 06 - Nieuwe Korg producten! Yoozer Nieuws 48 14 mei 2006 01:04


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:19.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland