Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 16 juni 2017, 13:13   #1
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287
Wat raden jullie mij aan?
Ik heb zojuist de Akai Mpk Mini besteld:



Maar nu lijkt me deze ook erg vet:



Zit er daarom aan te denken die ook maar gewoon erachteraan te bestellen. Alleen weet ik niet of ik aan die eerste niet gewoon genoeg heb... Voegt die tweede wel iets aan de eerste toe?
Wie kent ze beide goed?

Wat is jullie advies?
Dozart is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 13:28   #2
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.404
Dan kan je beter deze erbij kopen, zeker als je met albeton werkt
https://www.thomann.de/nl/akai_apc_m...t_apc_339382_2
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 13:29   #3
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287
En waarom dan? Bij die APC KEY zit in principe hetzelfde mét toetsen toch?
Dozart is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 14:16   #4
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.695
Ruimte is een kwaliteit op zich. Wil je piepkleine drukknoppen of wil je iets waar je eventueel fatsoenlijk met je vingers op kan drummen?

Ik weet niet wat je ervaringsniveau is, maar terug naar minikeys kan ik zelf niet echt meer. Grote toetssen zijn een stuk prettiger.


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 14:23   #5
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.404

Oorspronkelijk geplaatst door Dozart Bekijk bericht
En waarom dan? Bij die APC KEY zit in principe hetzelfde mét toetsen toch?
Die akai mpk heeft drumpads en die APC heeft knopjes om je clips aan en uit te zetten.

Weet jij wel waarvoor het eigenlijk is ?
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 15:06   #6
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 2.982
Alles leuk en aardig, maar dit is wat je wil
En dan vooral vanwege de endless encoders. Je pakt gelijk de juiste waarde ipv dat je loopt te kutten met takeover mode.. Je endocer staat altijd goed..
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  apc40mk2.jpg‎
Bekeken: 30
Grootte:  68,3 KB
ID: 116258  



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 17 juni 2017, 13:04   #7
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287

Oorspronkelijk geplaatst door Furious5 Bekijk bericht
Alles leuk en aardig, maar dit is wat je wil
En dan vooral vanwege de endless encoders. Je pakt gelijk de juiste waarde ipv dat je loopt te kutten met takeover mode.. Je endocer staat altijd goed..
De mini-variant is wat dat betreft een stuk minder handig vind je?

De MPK heb ik inmiddels binnen en ben ik al druk mee aan het klooien. Maar wil later ook de APC wel gaan halen. Weet nog niet of ik dan de mini-variant neem of de standaardversie. Die laatste is ook wel weer een heel stuk duurder.
Dozart is offline   Met citaat reageren
Oud 17 juni 2017, 15:40   #8
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287
Nou, ik heb de APC-mini maar besteld.
de Ableton Push lijkt me trouwens echt de bomb! Maar ja, die is helaas behoorlijk duur.
De APC-mini is denk ik ook wel vet, in combi met m'n MPK om lekker on the fly muziek te kunnen gaan maken.
Dozart is offline   Met citaat reageren
Oud 17 juni 2017, 16:52   #9
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 2.982
Naast endless encoders heeft die APC40mks ook kleurtjes voor je clips, dus je herkent snel wat er speelt. Maar goed, het is wel weer 150,- extra wat je uit moest geven... En met wat je nu nu hebt kan je prima aan de slag - plus je hebt natuurlijk keys en drumpads. die MPK is een mooi keyboardje, ik heb ook overwogen hem te kopen maar ik heb de voorloper al, de LPK25..



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'

Laatst gewijzigd door Furious5; 17 juni 2017 om 17:05
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 00:11   #10
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287
Iemand hier die een oplossing weet voor een praktisch probleem? Het zal wel eigenlijk vrij makkelijk op te lossen zijn, maar goed... als ik aan het drummen ben op de MPK, en ik heb een kick/bass met lange tail, dan gaat die nog door als ik een andere aansla (dezelfde kick, maar dan 2 tonen lager getransposed). Dus de frequenties gaan dan door elkaar en de kicks verdrukken elkaar dan. Geen gehoor is dat uiteraard. Ik heb al geprobeerd dat met sidechain compressie op te lossen, maar dat wil in die setting niet echt lukken (in de drumrack, ableton).

Toevallig iemand die weet hoe je dat oplost?
Dozart is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 00:45   #11
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.695
Met welk device in Live werk je? Sampler, Simpler, Drum Rack, Impulse?

Het probleem dat je beschrijft heb je ook met open en closed hihats; m.a.w. bij een echt drumstel zorgt een closed hihat die tijdens een open hihat wordt afgespeeld dat de open hihat niet langer door klinkt.



In Drum Rack kun je dit voor elkaar krijgen door "retrigger" aan te zetten. Maar - dat is alleen voor de sample zelf (handig voor breakbeats), niet voor het exacte scenario dat jij beschrijft. Wat jij wil heet een "choke group".

Zie http://www.samplepacks.ca/how-to-use...tons-drum-rack



Zolang de samples in dezelfde groep (er zijn er 16) zitten, kappen ze elkaar af.


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Oud 19 juni 2017, 01:54   #12
Dozart
 
Dozart's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2011
Berichten: 287
Super! Daarmee is het probleem verholpen! Thanks...
Er valt nog een hoop voor me te leren.
Dozart is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » Mobiele Apparaten & Apps

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Een absolute beginner, wat raden jullie me aan ? Synth71 Overige hardware 42 1 mei 2013 10:58
Wat raden jullie mij aan ptaurus Hardware 4 15 januari 2011 22:04
Welke geluidskaart raden jullie mij aan? robbie50 Hardware 28 4 april 2006 15:31
Welke workstation raden jullie mij aan?? Producer Synthesizers en synth-modules 55 19 april 2005 11:34
geluiden opnemen (bijv: akoustische gitaar); wat raden jullie aan? jimmy Overig Studio 4 29 november 2003 17:30


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:23.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland