Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 4 mei 2017, 13:14   #41
Krek
Huh!?
 
Krek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2007
Woonplaats: Randstad
Berichten: 1.844
Heb reason demo ff gedownload. Nu het vst support krijgt wordt het voor mij best interessant. Heb je bij Reason nog steeds geen multiple midichannels?
Krek is offline   Met citaat reageren
Oud 4 mei 2017, 14:43   #42
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.619
Ik ga de demo ook maar weer eens downloaden en hem dan weer lekker inlussen in Cubase Pro 9 met ReWire. Ik heb de instrumenten in Reason altijd wel tof gevonden. Heel leuk om te spelen met Cubase en Reason met gecombineerde projecten.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 4 mei 2017, 17:07   #43
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707

Oorspronkelijk geplaatst door Krek Bekijk bericht
Heb reason demo ff gedownload. Nu het vst support krijgt wordt het voor mij best interessant. Heb je bij Reason nog steeds geen multiple midichannels?
Hoe bedoel je ? Meerdere sub sporen per midi kanaal ?
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 4 mei 2017, 19:02   #44
MuTools
 
Geregistreerd: 14 februari 2012
Berichten: 15
Je kan ook met VST 2.4 perfect side-chained plug-ins maken. Gewoon een extra audio input and there you go.
MuTools is offline   Met citaat reageren
Oud 4 mei 2017, 20:30   #45
Krek
Huh!?
 
Krek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2007
Woonplaats: Randstad
Berichten: 1.844

Oorspronkelijk geplaatst door Niel Bekijk bericht
Hoe bedoel je ? Meerdere sub sporen per midi kanaal ?
Ik heb een midicontroller die 16 midi kanalen heeft. Ik wilde op kanaal 1 een drumrack bedienen en op kanaal 2 een bass synth. Terwijl de sequencer loopt (sequencer zit ook op de controller) dus ik wil reason gebruiken als multitimbrale soundmodule, maar als ik dat doe hoor je zowel de drummert als de synth. Als ik de kanalen toewijs bij advanced midi maakt dat dus niks uit. Ik heb gelezen dat je dan een miditool moet gebruiken om virtuele poorten aan te maken, maar kan dat ook gewoon binnen reason?
Krek is offline   Met citaat reageren
Oud 8 mei 2017, 08:43   #46
GentleG
Virtueel lid
 
GentleG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 februari 2003
Woonplaats: Voerendaal
Berichten: 1.420

Oorspronkelijk geplaatst door Krek Bekijk bericht
Ik heb een midicontroller die 16 midi kanalen heeft. Ik wilde op kanaal 1 een drumrack bedienen en op kanaal 2 een bass synth. Terwijl de sequencer loopt (sequencer zit ook op de controller) dus ik wil reason gebruiken als multitimbrale soundmodule, maar als ik dat doe hoor je zowel de drummert als de synth. Als ik de kanalen toewijs bij advanced midi maakt dat dus niks uit. Ik heb gelezen dat je dan een miditool moet gebruiken om virtuele poorten aan te maken, maar kan dat ook gewoon binnen reason?
Helaas, geen onderscheid naar kanalen en maar 1 sync output...
Voor mij de twee grootste nadelen, al ben ik al tevreden gebruiker sinds 1.01
GentleG is offline   Met citaat reageren
Oud 8 mei 2017, 09:25   #47
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.082
Het toewijzen van een losse Instrument track kan natuurlijk wel via re-wire. Beetje omslachtig maar als je de Reason instruments zou
wilen gebruiken is dit een prima manier.
Het toewijzen van midi-poort en bijbehorend kanaal is in de meeste DAWs vrij standaard idd. Best jammer dat dit niet kan maar alle midi poorten (van controllers e.d.) werken volledig via re-wire.. iets wat Ableton als re-wire slave niet toelaat.
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 9 mei 2017, 09:28   #48
Krek
Huh!?
 
Krek's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2007
Woonplaats: Randstad
Berichten: 1.844
Dank voor het antwoord GentleG en MacGyverGear.

hmmm vaag dat dit niet werkt in Reason. Is toch iets heel algemeens of hebben ze daar een rede toe waarom dit niet kan? Verder kan de demo mij wel bekoren overigens. Wil gaan overstappen van Ableton naar een andere DAW (ging me irriteren aan Ableton) Heb alleen nog maar Ableton Lite op het moment. Maar wil meer gaan werken met software (vooral fx) Het idee van het bouwen van een (soft)rack bevalt me wel. Heb nog 2 weken demo, misschien ook eens kijken naar Reaktor. Die blocks lijken mij ook wel wat.
Krek is offline   Met citaat reageren
Oud 9 mei 2017, 10:09   #49
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707

Oorspronkelijk geplaatst door Krek Bekijk bericht
Ik heb een midicontroller die 16 midi kanalen heeft. Ik wilde op kanaal 1 een drumrack bedienen en op kanaal 2 een bass synth. Terwijl de sequencer loopt (sequencer zit ook op de controller) dus ik wil reason gebruiken als multitimbrale soundmodule, maar als ik dat doe hoor je zowel de drummert als de synth. Als ik de kanalen toewijs bij advanced midi maakt dat dus niks uit. Ik heb gelezen dat je dan een miditool moet gebruiken om virtuele poorten aan te maken, maar kan dat ook gewoon binnen reason?
Ja dat kan zeker. Je kan maximaal 4 midi in poorten gebruiken x 16 midi kanalen en dan per kanaal instellen welke module er aangesproken moet worden. Je post klinkt als een instellingen probleem ? Ik heb dit zelf namelijk op deze manier gebruikt een tijd geleden voor een remix. Cubase als midi out sequencer en Reason als sound module. Aan elkaar geknoopt via 2 hardware midi devices. Dit was de enige manier om mijn hardware synths te kunnen gebruiken in combi met Reason toendertijd. Ietswat omslachtig maar het werkte prima,




Oorspronkelijk geplaatst door GentleG Bekijk bericht
Helaas, geen onderscheid naar kanalen en maar 1 sync output...
Voor mij de twee grootste nadelen, al ben ik al tevreden gebruiker sinds 1.01
Zit er al in vanaf Reason 1.0 (2001)


Laatst gewijzigd door Niel; 9 mei 2017 om 10:23
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 9 mei 2017, 16:09   #50
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707

Oorspronkelijk geplaatst door Krek Bekijk bericht
Als ik de kanalen toewijs bij advanced midi maakt dat dus niks uit.
Heb je de edit>preferences>control surfaces>master keyboard input op SEPERATED staan ?
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2017, 13:30   #51
kefkekeyser
Vintage lid
 
kefkekeyser's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 september 2003
Woonplaats: België, Tervuren
Berichten: 563
Werken MIDI VST plugins ook zoals bijvoorbeeld een arpeggiator zoals hypercyclic?
En gaat het hier over 32-bit of 64-bit vsts?

Dan zou ik misschien toch eens mijn Reason 8 updaten naar 9.
kefkekeyser is offline   Met citaat reageren
Oud 10 mei 2017, 21:37   #52
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
Reason is 64 bit, je os ook, voor 32 bit moet je een brug gebruiken.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 11 mei 2017, 06:35   #53
GentleG
Virtueel lid
 
GentleG's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 februari 2003
Woonplaats: Voerendaal
Berichten: 1.420

Oorspronkelijk geplaatst door Niel Bekijk bericht

Zit er al in vanaf Reason 1.0 (2001)
Ja, maar zo kun je niet opnemen in de sequencer.
GentleG is offline   Met citaat reageren
Oud 11 mei 2017, 22:10   #54
DarkChaos
just music
 
DarkChaos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 april 2005
Woonplaats: in de Studio
Berichten: 663

Oorspronkelijk geplaatst door kefkekeyser Bekijk bericht
Werken MIDI VST plugins ook zoals bijvoorbeeld een arpeggiator zoals hypercyclic?
En gaat het hier over 32-bit of 64-bit vsts?

Dan zou ik misschien toch eens mijn Reason 8 updaten naar 9.
In deze versie nog niet, maar is al wel aangekondigd voor een volgende versie.
DarkChaos is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2017, 10:47   #55
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
1 uur opname facebook live stream Reason 9.5 met vst gebruik, zit wat goeie uitleg inclusief demonstraties tussen:

https://www.facebook.com/Propellerhe...paign=reason95
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 12 mei 2017, 12:34   #56
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
Samenvatting:
VST: Patch loading & preset handling (fxp, fxb), sequencer automation, cv's, remote control toewijzing, crash protection, undo, verhaal dat vst's de laatst 4 jaar een ontwikkeling hebben doorgemaakt door VST devs die hebben doorgewerkt en de foutjes er meer uit hebben gewerkt.
DELAY COMPENSATION (eindelijk!) zowel voor VST als RE's en de oude reason modules, nog geen midi vst support met deze versie alleen audio in en out (instrumenten en FX).
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 19 mei 2017, 10:46   #57
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
Interview met CEO van propellerhead over de komst van vst:

https://www.propellerheads.se/blog/w...-vst-in-reason
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2017, 11:35   #58
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
VST in Reason filmpje op de release dag:



Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2017, 13:23   #59
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.707
De propellerhead shop verkoopt nu ook vst's !!!

https://shop.propellerheads.se/brows...date&view=grid
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2017, 16:08   #60
Acidfever
There's no “I” in denial.
Moderator
 
Acidfever's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 maart 2004
Berichten: 7.161
Ik blijf het toch wel bijzonder vinden hoe men de introductie van de ondersteuning van een standaard die al 21 jaar bestaat zo weet te marketten dat het iets bijzonders is.


"He has Van Gogh's ear for music."
Acidfever is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Ardour 2.8 is uit (met VST support!!!) rooz Sequencing 0 27 maart 2009 22:08
reason + vst mogelijk??? renaat belgie Sequencing 12 19 februari 2009 19:43
Reason 3.0 & VST Synth keuze FunkedUp Sequencing 5 19 januari 2006 15:19
vst in reason...? ikookal Plug-ins 7 19 juli 2005 22:26
VST in Reason DraZziC Soft synths 2 3 juli 2002 00:35


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:42.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland