Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 11 april 2013, 21:02   #1
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196
Softube Console 1


Console 1

Sound. Workflow. Control. Softube Console 1 is an integrated hardware/software music mixing solution which includes a rugged hardware controller and a modeled analog console channel with some unique additions. Use the system with any major DAW and enjoy the biggest advantages from digital and analog mixing environments—plus a few new ones.

http://www.softube.com/index.php?id=console1
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  softube-console-1-main-640-80.jpg‎
Bekeken: 7230
Grootte:  21,1 KB
ID: 87671  


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 08:05   #2
Septic
ex Modular addict
 
Septic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2002
Woonplaats: SGP HQs
Berichten: 5.398
Ziet er goed uit. Softube maakt mooie plugins.

Ben wel benieuwd naar het prijskaartje.


Het niets is alles wat niet iets is
https://soundcloud.com/septicstudio <---Elitaire Grafmuziek
Septic is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 08:09   #3
DarkChaos
just music
 
DarkChaos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 april 2005
Woonplaats: in de Studio
Berichten: 663
Wat kost dit
DarkChaos is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 08:21   #4
Snelkookbami
Sidechain everything!
 
Snelkookbami's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 september 2010
Woonplaats: Venlo
Berichten: 1.293
uit de faq

"What operating systems does the system support?"
MacOS only at the time of launch, Windows support will follow.
Snelkookbami is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 08:49   #5
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196

Oorspronkelijk geplaatst door DarkChaos Bekijk bericht
Wat kost dit

Is officieel nog niet bekend maar zal rond de 800€ zijn.


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 08:54   #6
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196
In de faq staat ook dat je alleen met de controller zelf de settings kan doen, dus niet in de gui. Dat vind ik echt een onbegrijpelijke zet van ze. En zo zitten er nog wel meer haken en ogen aan. Vooral hoe ze beloven dat je hiermee van a tot z een itb mix kan maken zonder je muis te hoeven gebruiken is een statement wat nooit wordt waargemaakt. Je kan er niet eens sends mee bedienen om maar wat te noemen...


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 09:38   #7
rendering_rebel
SQL
 
rendering_rebel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 maart 2005
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 440
Ik had gehoopt op een DSP van softtube! gebruik hun plugins dagelijks
Hier word ik niet erg warm van...
rendering_rebel is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 09:45   #8
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.637

Oorspronkelijk geplaatst door Fles Bekijk bericht
En zo zitten er nog wel meer haken en ogen aan..
kijk eens links onder op de controller die fine knob

dat wil zeggen dat de encoders niet de volledige (fijne) range/resolutie aankunnen

met andere woorden je zal allicht bijna altijd met 2 handen de eq moeten bedienen (terwijl je maar 1 hand nodig hebt met een muis...)
egres is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 13:54   #9
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196

Oorspronkelijk geplaatst door egres Bekijk bericht
kijk eens links onder op de controller die fine knob

dat wil zeggen dat de encoders niet de volledige (fijne) range/resolutie aankunnen

met andere woorden je zal allicht bijna altijd met 2 handen de eq moeten bedienen (terwijl je maar 1 hand nodig hebt met een muis...)

Misschien weet jij meer dan ik weet maar ik trek niet automatisch de conclusie dat de knoppen niet de volledige resolutie aankunnen omdat er een fine knop aanwezig is. Die zou er voor kunnen dienen de resolutie van de knoppen fijner te maken, maar dat je zonder de fine functie ook over de volledige resolutie beschikt, net zoals je in bijvoorbeeld Cubase op shift kan duwen en dan met je muis een fader beweegt, dan kan je ook fine tunen.

Ik ga er van uit dat deze controller hele goede endless encoders heeft DIE NIET STEPPED zijn! Mochten er wel stepped encoders opzitten dan is het inderdaad helemaal een no-go, maar dat geloof ik echt niet.


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 14:05   #10
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.637
ze zijn stepped Fles,daarom mijn opmerking,hier zie je het

2:56



egres is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 14:20   #11
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196
Die had ik al gezien, maar ik ben nog steeds niet overtuigd.
We zullen zien..


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 14:28   #12
Toon
Ursa Major
 
Geregistreerd: 24 augustus 2002
Woonplaats: Kasterlee (België)
Berichten: 1.813

Oorspronkelijk geplaatst door egres Bekijk bericht
kijk eens links onder op de controller die fine knob

dat wil zeggen dat de encoders niet de volledige (fijne) range/resolutie aankunnen

met andere woorden je zal allicht bijna altijd met 2 handen de eq moeten bedienen (terwijl je maar 1 hand nodig hebt met een muis...)
Heeft weinig met encoder resolutie te maken ... Detented of non detented encoders kunnen beiden dezelde ppr (pulses per revolution) en dus resolutie hebben. En die resolutie kan je nog afhankelijk maken van de snelheid waarmee je draait. Bv. als je sneller draait aan de frequentie knob van een EQ ga je grotere frequentie stappen gebruiken en andersom.

Die fine knop zal waarschijnlijk dienen om echt héél precies een frequentie te selecteren. Iets wat met bv. een analoge pot/ EQ zo goed als niet te doen is ...
Toon is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 14:57   #13
rasz
King
 
rasz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 juni 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 438
Echt niet boeiende overdreven dure midicontroller dus.
Kvind er niks an.


ik rook sigareten en spuug op de grond ik hang met me mattiez in het winkelcentrum rond
rasz is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 15:27   #14
Catscan
Electronic sounddesigner
 
Catscan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 april 2002
Woonplaats: Studio.
Berichten: 2.890
heb er mee gewerkt en het voelt super goed aan en werkt erg mooi
Catscan is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 15:51   #15
Eraser127
Vintage lid
 
Eraser127's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 augustus 2005
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 2.825
Wel vreemd dat je perse dus die controller nodig hebt om te editten


3630 Compressor|Arion SOD-1|Tube MP|BCR2000|DT 770 Pro|DS1|GX700|FX57|Xboard25|Small Clone, Small Stone, Big Muff, Electric Mistress Deluxe|M8U|Compounder|UE400|Rokit RP-5|MPX1|JH-1 Jackhammer|MOTU 1224|Impact LX61|NYS-SPP-L1|Central Station|MWR-01 MetalWorker|Cubase Pro|Soft synths|Voiceworks|TH MPS
Eraser127 is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 17:42   #16
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.637

Oorspronkelijk geplaatst door Toon Bekijk bericht
Heeft weinig met encoder resolutie te maken ... Detented of non detented encoders kunnen beiden dezelde ppr (pulses per revolution) en dus resolutie hebben. En die resolutie kan je nog afhankelijk maken van de snelheid waarmee je draait. Bv. als je sneller draait aan de frequentie knob van een EQ ga je grotere frequentie stappen gebruiken en andersom.
allemaal waar, maar dit is niet logisch als je kijkt naar de vid,de rotatie komt helemaal overeen met de led positie die de level moet voorstellen

ik vraag me af of het wel endless encoders zijn

als hij draait volledig rechts heb ik de indruk dat de rotatie niet verder kan dan de laatste led,lijkt me wel onwaarschijnlijk
egres is offline   Met citaat reageren
Oud 12 april 2013, 17:43   #17
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.637

Oorspronkelijk geplaatst door Catscan Bekijk bericht
heb er mee gewerkt en het voelt super goed aan en werkt erg mooi

ah vertel op,hoe zit dat nou met die encoders?
egres is offline   Met citaat reageren
Oud 13 april 2013, 08:07   #18
Tactic
Vintage lid
 
Tactic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 oktober 2002
Woonplaats: Sneek
Berichten: 1.215
Wat faders (stuk of 24) was ook wel aardig geweest.


Let your feeling riding over the flies (Ken Laszlo- Tonight)
Tactic is offline   Met citaat reageren
Oud 13 april 2013, 08:30   #19
Septic
ex Modular addict
 
Septic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2002
Woonplaats: SGP HQs
Berichten: 5.398
24 HW inputs ook :0

maar ja dan kan je dus net zo goed een echte console kopen hehe

Vind het wel nep dat je alleen een UK4K set krijgt, alle andere kleurtjes moetje later bijkopen....Beetje erg kaal met maar 1 setup erin


Het niets is alles wat niet iets is
https://soundcloud.com/septicstudio <---Elitaire Grafmuziek
Septic is offline   Met citaat reageren
Oud 13 april 2013, 09:52   #20
Fles
THEMATIC
 
Fles's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 januari 2004
Woonplaats: Hoogeloon
Berichten: 3.196

Oorspronkelijk geplaatst door Tactic Bekijk bericht
Wat faders (stuk of 24) was ook wel aardig geweest.
NUAGE?

Maar serieus, deze controller laat zich volgens mij erg goed combineren met een daw fadercontroller naar keuze. Dan kom je wel heel dicht in de buurt van een muisloze itb mix. Moet je natuurlijk wel genoegen nemen met de eq en dynamics die deze bak je te bieden heeft. Maar dat lijkt me met de reputatie die Softube heeft niet onoverkomelijk.

Maar toch sla ik deze voorlopig over, ik hoop stiekem op een precies aan mijn wensen voldoende cc121 mk2..


IIIone love

SNDCLD
Fles is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Softube Mix Bundle (Native) JorgV Marktplaats archief 1 12 maart 2013 12:43
Softube Tube-Tech CL 1B Compressor Bram Sluiter Marktplaats archief 7 5 november 2011 15:36
Hercules DJ console ramonster Hardware 15 9 september 2005 11:57
mijn console Ken Waldek Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 22 5 maart 2004 00:27
Target mixing console The Q Marktplaats archief 1 29 mei 2002 16:05


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:57.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland