Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 12 juni 2017, 12:17   #1
electricman
 
electricman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 maart 2003
Berichten: 223
Hardware sampler 19" met SCSI2SD en max Geheugen
Ik ben op zoek naar goedekope 19" hardware sampler.
Ik zit zelf te denken aan de Yamaha A4000/A5000, EMU 6400 Ultra, Roland S760 etc

Ik ben zelf niet thuis op het gebied van hardware samplers, het enige wat ik er mee wil doen is One Shot samples opnemen en gebruiken en de dampler als Synth gebruiken en eventueel voor Drum geluiden.

En voorkeur een sampler met max Geheugen en SCSI /Smat Media card (SCSI2SD)

Ik heb een Kurzweil K2000R(S) maar die heeft maar 2 MB sample geheugen en geen SCSI harddisk.

Graag jullie advies wat een goede keus is.

Bedankt.

Arthur


some Hardware and some Software

Laatst gewijzigd door Dr van Lansberg; 17 juni 2017 om 09:48
electricman is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2017, 07:40   #2
pal
Mannelijk lid
 
pal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 augustus 2003
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 1.618
staat een akai 900 en 1100 op marktplaats
pal is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2017, 11:59   #3
electricman
 
electricman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 maart 2003
Berichten: 223
Mijn voorkeur is:

Roland S-750 (met Video/Muis uitbreiding met beelscherm en muis)
Roland S-760

Dus nog steeds opzoek


some Hardware and some Software
electricman is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2017, 12:47   #4
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.448
Hou er rekening mee dat de S750 geen interne scsi-aabsluiting heeft, dus de scsi2sd oplossing ligt daar niet helemaal voor de hand (wel mogelijk, maar prik je niet zomaar even in).
etaoin is nu online   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2017, 14:03   #5
electricman
 
electricman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 maart 2003
Berichten: 223
In ieder geval een die Compact Flash heeft Interne of externe SCSI is prima.
Floppy Emulator (USB) is volgens mij geen optie voor een Roland sampler S7XX?


some Hardware and some Software
electricman is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2017, 22:47   #6
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.781

Oorspronkelijk geplaatst door electricman Bekijk bericht
In ieder geval een die Compact Flash heeft Interne of externe SCSI is prima.
Floppy Emulator (USB) is volgens mij geen optie voor een Roland sampler S7XX?
Ik denk dat Etaoin bedoelt te zeggen dat de S7xx geen interne SCSI aansluiting heeft en dat deze wel noodzakelijk is voor een interne SCSI2SD oplossing.
Oftewel: je zal geen S7xx vinden met een compact flash aan boord.

(zeg ik dat goed Etaoin?).

Een floppy emulator kan je in een S7xx zetten en dat zal prima werken.
Je moet er alleen rekening mee houden dat een floppy emulator nooit meer dan 1.44 mb in één keer kan wegschrijven of lezen.
Dat kan onhandig zijn als je veel geheugen gebruikt.
Maar dat betekent niet dat het een onzinnige werkwijze is.

Als je er bijvoorbeeld voor kiest de sampler te gebruiken met 1 sample over het hele klavier om zo de artefacten/klankkleur van de sampler zo veel mogelijk te benutten, dan heb je misschien ook weinig geheugen in gebruik en is een floppy emulator dus een prima oplossing (die ook nog eens goedkoper kan zijn dan een scsi2sd oplossing).


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 09:33   #7
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.448

Oorspronkelijk geplaatst door MatthewLeBlom Bekijk bericht
Ik denk dat Etaoin bedoelt te zeggen dat de S7xx geen interne SCSI aansluiting heeft en dat deze wel noodzakelijk is voor een interne SCSI2SD oplossing.
Oftewel: je zal geen S7xx vinden met een compact flash aan boord.

(zeg ik dat goed Etaoin?).
Klopt. Het is niet onmogelijk, maar intern ontbreekt de connector, dus het ligt niet helemaal voor de hand. De print lijkt wel voorbereid op een connector, maar het is wel even meer werk dan even inprikken. Ik ben er toevallig met eentje bezig.

Ik had al wel gezien dat er een scsi2sd variant bestaat met een db25 connector. Die is uiteraard wel direct (extern) in te prikken. Maar ik heb verder niet gekeken of dat een persoonlijk projectje van iemand was of dat die echt makkelijk verkrijgbaar is.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  IMG_8628.jpg‎
Bekeken: 7
Grootte:  49,3 KB
ID: 116250  
etaoin is nu online   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 09:34   #8
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.448
Oja, en het is er eentje met 2mm spacing ipv 2,54mm, dus even een standaard header erin prikken gaat helaas niet.
etaoin is nu online   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 09:35   #9
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.448
Handig ook dat ik niet kan editten.

Correctie op bovenstaande: dit geldt voor de S750. De S760 heeft wél een interne aansluiting.
etaoin is nu online   Met citaat reageren
Oud 16 juni 2017, 12:10   #10
electricman
 
electricman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 maart 2003
Berichten: 223
Maar als ik eindelijk een sampler (Roland S750/S760) vindt, wie kan voor deze voor mij installeren?
Volgens veel producers klinkt een Roland S750/S760 het beste of heb ik het mis?
Het gaat me vooral om het karakter van een hardware sampler.

Een Floppy Emulator lijkt mij ook interessant:
http://www.ipcas.com/products/usb-fl...dd-to-udd.html
Is deze geschikt?
Ik zal de sampler vooral gebruiken met one shot samples gaan en niet zo zeer loops.

En is een Kurzweil K2000R(S) uit te breiden ?
Raadzaam om ook het geheugen uit te breiden?
Ik heb nu met maar 2MB geheugen met een (werkende) Floppy Disk drive.

Een desktop versie lijkt me ook interessant zoals de AKAI MPC 2000 of 2000 XL maar die kost rond de minimaal 450 euro

MPC3000 of 3000LE minimaal 1000 eur?
MPC zou beter klinken dan een MPC2000 (XL)


some Hardware and some Software
electricman is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Marktplaats » Te koop/ruil gevraagd

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Yamaha RS-7000 - max geheugen, quiklok standaard, 1x8 en 2x128mb SM kaart GriZZly Marktplaats archief 7 27 januari 2012 11:43
19" line mixer, max. 2HE Meizo Te koop/ruil gevraagd 0 29 februari 2008 15:37
Te koop:19" rack, sampler, 19" equalizer, casettedeck DJB Marktplaats archief 5 13 juli 2004 09:15


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:51.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland