Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 28 april 2017, 11:44   #1
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698
Reason 9.5 krijgt VST support !!!
Ja, dit is echt een wereldwonder. Al sinds Reason 1.0 pakweg 17 jaar geleden uitkwam moesten ze er niks van hebben. En echt uit het niets knallen ze dit eruit. Voordeel is dat het wel alles helemaal openbreekt.

https://www.propellerheads.se/reason-95

- gratis voor Reason 9 licentiehouders
- release 29 mei 2017
- beta testing begint nu
- VST 2.4 supported

Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  95vst.png‎
Bekeken: 21405
Grootte:  428,6 KB
ID: 115576  
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 12:16   #2
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698
Op internet gaat het helemaal los. Ik heb volgens mij nog nooit zoveel positieve reacties gezien op een reason update.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 12:17   #3
mr MONQ
 
mr MONQ's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2007
Woonplaats: A'dam
Berichten: 112
Ik ben erg blij ! Reason heeft een fijne workflow vind ik, alleen miste ik bepaalde pro plugins. Eindelijk mijn uad en andere vst plugins onder handbereik.

Reason als standalone was een goed concept, alleen niet houdbaar. Goed dat Propellerhead eieren (vst) voor hun geld gekozen heeft.
mr MONQ is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 12:38   #4
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 3.044
Maar geen vst 3 ondersteuning?
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 13:34   #5
Von Naphoven
Der Klang Philosoph
Moderator
 
Von Naphoven's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2007
Woonplaats: Noord-Brabant (NL)
Berichten: 6.186
Goede stap, nu graag ook andersom Reason als VST zodat ik de instrumenten als plugin in Ableton kan gebruiken
Von Naphoven is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 13:34   #6
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698
2.4 is geen 3.0, maar wie weet voor de toekomst. Ik denk ook oit ergens gelezen te hebben dat 3.0 nooit echt voeten van de grond/in de aarde/whatever kreeg. Zal wel met compatibiliteit/stabiliteit/gemak te maken hebben voor pheads.

Enige waar ik een beetje mijn hoofd over breek is dat dit een aantasting van hun RE verdienmodel lijkt te zijn. Feit is wel dat RE sandbox echt rock solid is en nooit reason heeft laten crashen.

Ook denk dat ik dat dit misschien een stap is geweest een tijdje geleden om de nieuwe investeerders aan te trekken die nu meedoen. Dat na jaaaaaren van het afkraken van het vst formaat (crashen, geen cv, verschillende interfaces, undo, preset loading etc.)

Het zou mij nu niet eens verbazen als ze een RE naar vst container gaan bouwen.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 13:34   #7
Von Naphoven
Der Klang Philosoph
Moderator
 
Von Naphoven's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2007
Woonplaats: Noord-Brabant (NL)
Berichten: 6.186

Oorspronkelijk geplaatst door SynnyS Bekijk bericht
Maar geen vst 3 ondersteuning?
VST3 uptake blijft moeizaam ... Ableton heeft ook nog steeds geen VST3 support (en Bitwig volgens mij ook niet). En dat terwijl het al best een oude standaard is inmiddels.
Von Naphoven is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 13:57   #8
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616

Oorspronkelijk geplaatst door Von Naphoven Bekijk bericht
Goede stap, nu graag ook andersom Reason als VST zodat ik de instrumenten als plugin in Ableton kan gebruiken
Heeft Ableton geen ReWire dan?
In Cubase kun je Reason gewoon via ReWire inlussen in je project, heb je dus volledig Reason ter beschikking, en kun je de outputs van Reason met ReWire zo in je mixer in Cubase sturen. Synchroon, maakt dan ook gewoon gebruik van je Cubase interface instellingen en latency settings. Zit volgens mij al meer dan 10 jaar in Cubase (edit: al sinds 1998, dus al 19 jaar!). ReWire werd geloof ik al kort na VST geïntroduceerd in Cubase.

https://en.wikipedia.org/wiki/ReWire_(software_protocol)

Edit: Ja hoor, op de wikipedia pagina lees ik dat Ableton Live gewoon in het lijstje staat. Je kunt Reason dus gewoon ReWiren in Ableton. Kende je ReWire niet?


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook

Laatst gewijzigd door arnomusicman; 28 april 2017 om 14:50 Reden: Meer over ReWire
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:02   #9
buis
 
Geregistreerd: 20 januari 2009
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 39
Aag!! Kak!! Nèt reason verkocht voor veel te weinig. Nou ja...
buis is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:13   #10
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698
En ik net vorig jaar m'n fabfilters verkocht, argh xD


Hier een omgekeerde kijk naar deze upgrade:


Citaat:
Never before have VST plugins had this kind of DAW integration, elegance and versatility
https://www.facebook.com/reasonistas...07423922677290
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:30   #11
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.041
Ben benieuwd Werk nu op audio met de EQs en Compressors uit Reason zelf. Gewoon ok maar zou wel mijn Duende plugs willen gebruiken.

Krijg ook (als Bax een beetje opschiet) een Softube Console binnen(kort).. dat zou helemaal een feest zijn als dat een beetje integreren wil in Reason.
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:33   #12
code17
Vintage lid
 
code17's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 mei 2010
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1.284
Wow! Dit is wel donderslag bij heldere hemel update zeg.

Congratz naar alle reason users hier!
code17 is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:35   #13
mr MONQ
 
mr MONQ's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2007
Woonplaats: A'dam
Berichten: 112
Beta is live..

Eerste ervaring : niet slecht, wel een beetje traag soms. UAD werkt in elk geval !

Je kan vst parameters mappen aan cv inputs.. leuk !
mr MONQ is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:36   #14
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616
Als je dus ook een andere 'grote' DAW hebt die ReWire ondersteunt (doen ze bijna allemaal wel), kun je dus gewoon je Reason projecten via ReWire in de mixer van je andere DAW binnen laten komen die wel VST ondersteunt en gewoon je gewenste VST's op je Reason tracks loslaten.

Ik dacht dat de ReWire technologie wel algemeen bekend was? Hierdoor kun je dus sinds jaar en dag gewoon je VST's gebruiken in combi met Reason in een host DAW.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 14:48   #15
Negative Plus
This is bat country !
 
Negative Plus's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Woonplaats: In mijn huis.
Berichten: 1.378
Goede stap als de stabiliteit niet in geding komt.


Get your facts first, then you can distort them as you please.
Negative Plus is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 15:33   #16
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698

Oorspronkelijk geplaatst door arnomusicman Bekijk bericht
Als je dus ook een andere 'grote' DAW hebt die ReWire ondersteunt (doen ze bijna allemaal wel), kun je dus gewoon je Reason projecten via ReWire in de mixer van je andere DAW binnen laten komen die wel VST ondersteunt en gewoon je gewenste VST's op je Reason tracks loslaten.

Ik dacht dat de ReWire technologie wel algemeen bekend was? Hierdoor kun je dus sinds jaar en dag gewoon je VST's gebruiken in combi met Reason in een host DAW.
Het grote verschil is natuurlijk de integratie van die vst's in reason zelf in plaats van alleen audio kanalen en tempo synced daw transport en een 2e daw nodig hebben om die vst's te gebruiken. Ook toen Reason midi kreeg bleef het allemaal een beetje omslachtig voor vst gebruik.

Nu kan je bv super simpel complexe en semi-directe CV connecties maken tussen je vst's en je modulaire hardware modules met Reason als tussenpartij. En dan die audio streams weer doorhengsten naar een andere daw mixer als je dat nog zou willen via rewire.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 15:35   #17
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698

Oorspronkelijk geplaatst door Negative Plus Bekijk bericht
Goede stap als de stabiliteit niet in geding komt.
daar zeggen ze zelf dit over:

Citaat:
What about stability? Will Reason be less stable now?
We've implemented a limited crash protection system for VSTs that means we attempt to detect crashes in the VST and prevent the plugin from crashing Reason. Since VST plugins are third-party code, it is still possible to experience problems with plugins. Keep in mind that our VST support in Reason in itself doesn't make the application less stable if you don't have or use any VST plugins.
Wil je 100% crashfree blijven werken dan gebruik je dus geen vst's.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 15:48   #18
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.616

Oorspronkelijk geplaatst door Niel Bekijk bericht
Het grote verschil is natuurlijk de integratie van die vst's in reason zelf in plaats van alleen audio kanalen en tempo synced daw transport en een 2e daw nodig hebben om die vst's te gebruiken. Ook toen Reason midi kreeg bleef het allemaal een beetje omslachtig voor vst gebruik.

Nu kan je bv super simpel complexe en semi-directe CV connecties maken tussen je vst's en je modulaire hardware modules met Reason als tussenpartij. En dan die audio streams weer doorhengsten naar een andere daw mixer als je dat nog zou willen via rewire.
Dat begrijp ik helemaal. Het wordt er een stuk uitgebreider door. Echter werd er ook aangegeven dat mensen vroegen wanneer ze eindelijk Reason als instrument in Ableton kunnen gebruiken. Maar dat kan dus al vanaf het moment dat Ableton ReWire is gaan ondersteunen. En Cubase heeft het dus al 19 jaar. Het is immers ontwikkeld door Propellerhead en Steinberg samen.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 15:52   #19
Designer
audio lab
 
Designer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2013
Berichten: 929
2.4 zeer goed, hopelijk ziet steinberg zelf in dat hun nieuwere onmogelijk te doen is.
De wereld wil 2.4, die is goed genoeg, net als windows XP.


808 project : schakelaars binnen voor de toms
https://soundcloud.com/dj-designer/some-fantasy
Designer is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2017, 16:15   #20
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.698
Oef, ik zie net dat vst 2.4 in januari 2006 publiekelijk bekend werd gemaakt, dat is al 11 jaar geleden.
En vst 3.0 in 2008 (welke het mogelijk maakt om sidechain compressie inputs te creëren).

Volgens mij betekent dit dus dat je vst compressors geen sidechain input kunnen hebben en je daardoor aangewezen blijft op het RE format. Iemand die dit kan testen ?
Niel is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Ardour 2.8 is uit (met VST support!!!) rooz Sequencing 0 27 maart 2009 22:08
reason + vst mogelijk??? renaat belgie Sequencing 12 19 februari 2009 19:43
Reason 3.0 & VST Synth keuze FunkedUp Sequencing 5 19 januari 2006 15:19
vst in reason...? ikookal Plug-ins 7 19 juli 2005 22:26
VST in Reason DraZziC Soft synths 2 3 juli 2002 00:35


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:52.


Design by Vjacheslav Trushkin, color scheme by ColorizeIt! Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland